Henter kommentarer

Frygtindekset i sit laveste i mere end tre år

VIX-indekset signalerer den laveste frygt på Wall Street i mere end tre år.

Fredag falder det 6,3 pct. til 14,67 indekspoint efter et minus på 12,8 pct. torsdag.

Indekset, der måler den underliggende volatilitet i S&P 500-indekset, og som ofte omtales "frygtindekset" har således ikke været lavere på denne side af coronapandemien.

Faktisk var VIX senest i dette niveau i februar 2020, lige inden vi alle hørte om corona første gang.

Bevægelsen ned i VIX-indekset kommer samtidig med, at de amerikanske aktier stiger kraftigt. Fredag ligger S&P 500 i plus med 1,5 pct., og dermed er det steget 11,6 pct. i 2023 og med 19,8 pct. siden den seneste lukkebund i oktober sidste år.

De amerikanske aktier er således tæt på igen at være i et bullmarked.

- Den imponerende udvikling i aktier bliver ved med at drive de private investorer ind i markedet, kommenterer Mark Hackett, investeringschef hos Nationwide, over for Bloomberg News.

- Investorerne har de seneste tre år været besatte af Federal Reserve, inflation, lønninger, og volatiliteten omkring de data er faldet, hvilket afspejler et mindre emotionelt marked. Dette er positivt for aktier, da mindre reaktioner er tegn på et sundt marked.

En brandvarm jobrapport for maj vidner fredag om, at recessionen endnu ikke er kommet til USA, og selv om det øger forventningerne til en mere høgeagtig amerikansk centralbank, og dermed risikoen for flere renteløft, hvilket sender markedsrenterne opad, så skubber det fredag de amerikanske aktier videre i vejret.

.\˙ MarketWire