Henter kommentarer

Fylder særlige aktier for meget i privatinvestors portefølje? Få aktiechefens bud her


28-årige Jacobs portefølje skal med hans egne ord »nogenlunde passe sig selv med et godt fundament af enkeltaktier, der er lidt mere risikofyldte.«

Men har privatinvestoren for mange biotekaktier i porteføljen? Det har aktiechef i HC Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen, et bud på – og et særligt råd til fremtiden.

»Han ligger deroppe af, men altså, hvis det er et område, han tror på, så er det ikke sådan, at det skær mig i øjnene, at han har for meget,« siger han.

Novonesis udgår 10,5 pct. af Jacobs portefølje, mens 9,8 pct. af porteføljen består af aktier i Genmab. Derudover ejer han også aktier i Zealand Pharma, og den andel udgør 6,2 pct. af porteføljen.

Michael Friis Jørgensen mener, at den private investor bør overveje at kigge mod andre sektorer, hvis han skal fylde yderligere på porteføljen. Dog hæfter aktiechefen sig ved, at Jacob er 28 år, og at biotek over sigt har været »en okay investering.«

Michael Friis Jørgensen mener også, at man generelt skal være påpasselig med at have for mange enkeltaktier i porteføljen. 

»Får man alt for mange aktier, så får man jo egentligt bare lavet den effekt, at man bare har fået købt en fond. Og så har man siddet og arbejdet og brugt tid på det, og man har så bare købt markedet alligevel,« lyder det fra aktiechefen.

Jacobs portefølje får dog ikke Michael Friis Jørgensen op ad stolen, men:

»Han kan godt begynde at bruge fondene lidt mere til måske at tage spredningen, og så beholde det her antal aktier, han har.«

I videoen kan du se Michael Friis Jørgensen gennemgå Jacobs portefølje med hjælp fra vært Bodil Johanne Gantzel


Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: 

Læs også: Storbank: Her er 38 vinderaktier, der kan slå markedet