Henter kommentarer

Gaming-aktie brager ned efter skuffende tal og topchef-fyring


 
Hvad er aktiv og passiv investering?
Vis mere

Aktien i Gamestop dropper med 19,7 pct. i onsdagens eftermarked i USA, da koncernens regnskab for første kvartal ikke lever op til forventningerne til omsætningen.

Samtidig har koncernen fyret topchef Matt Furlong, mens formand og storaktionær Ryan Cohen, kendt som grundlæggeren af Chewy, vil overtage en mere operationelt rolle, som "ledende bestyrelsesformand".

Læs også: Ørsted og Vestas indgår samarbejde

»Gamestop annoncerede i dag, at bestyrelsen i selskabet har valgt Ryan Cohen som ledende bestyrelsesformand med øjeblikkelig effekt. Hr. Cohens ansvar inkluderer allokering af kapital og at monitorere ledelsen,« hedder det i en meddelelse, som kortfattet også konstaterer:

»I den forbindelse er selskabets tidligere topchef blevet fyret.«

Gamestop, under pandemien kendt som den mest markante meme-aktie, da private investorer handlede aktien i vejret for at presse professionelle hedgefonde, som havde satset på kursfald, til store tab, sælger videospil og tilbehør via en række butikker og online.

Læs også: Dansk selskab dropper aktiesalg

Koncernen registrerede i første kvartal et fald i omsætningen på 10 pct. til 1,24 mia. dollar mod ventede 1,34 mia. dollar, mens det justerede resultat per aktie blev på et underskud på 14 cent, sammenlignet med et konsensusestimat på minus 1 cent, ifølge Bloomberg News, og et underskud på 52 cent i samme periode året før.

Salget af hardware steg faktisk i perioden med knap 8 pct. til 726 mio. dollar mod ventede 697 mio. dollar. Til gengæld droppede salget af software med hele 30 pct. på årsbasis til 338 mio. dollar, mens 409 mio. dollar ifølge Bloomberg News var ventet.

Afsætningen af samlerobjekter relateret til computerspil dykkede også i første kvartal med 22 pct. til 173 mio. dollar mod konsensus på 233 mio. dollar.

Læs også: Nordnet om dansk aktie: Kan give afkast på 100 pct.

Læs også:Storbank skruer op for kursmålet i C25-aktie

.\˙ MarketWire