Henter kommentarer

Garvet investor: Aktieopturen fortsætter og amerikanske aktier skal stige 10 pct.


 

Opturen blandt aktier kan sagtens fortsætte, og det kan tage det amerikanske indeks, S&P 500 til nye højder.

Sådan lyder det fra Phil Orlando, der er aktieveteran på Wall Street og chefaktiestrateg hos kapitalforvalteren Federated Hermes, skriver erhvervsmediet Insider. 

Han ser S&P 500 ramme kurs 5000 i slutningen af 2024, hvilket er en stigning på omkring 10 pct. fra det nuværende niveau.

»Vi tror, at aktier skal højere op. Indekset er gået fra 4100 til 4500 - og vi tror, at det er en trend, der har ben,« sagde Phil Orlando i et interview med Bloomberg mandag.

Hans optimisme kommer især fra, at han tror på, at den amerikanske centralbank er færdig med at hæve renten. Centralbanken har allerede hævet renten med 5,25 procentpoint over de seneste 20 måneder i kampen mod inflationen, hvilket hamrede aktierne ned i 2022. 

Men inflationen er faldet drastisk tilbage siden sidste sommer, og på samme tid er markedets forventninger til at centralbanken snart vil begynde med at sænke renten blevet mere optimistisk. 

I november måned har det også smittet af på aktierne, der er steget i takt med, at investorerne er mere positive omkring udsigterne for renten.

S&P 500-indekset er gået frem med mere end 7 pct. over den seneste måned.

Det er denne optur, som Phil Orlando forudser vil fortsætte ind i 2024 samt muligvis også fortsætte ind i 2025 og 2026, især hvis den kommende valgcyklus tilskynder mere markedsvenlig erhvervs- og finanspolitik.

Læs også: Kinesisk tech-mastodont leverer bedre end ventet indtjening

Læs også: Næsten alle medarbejdere i velkendt AI-firma truer med at sige op