Henter kommentarer

Genmab i ny alliance med stort biotekselskab


 
Hvilke typer investorer er der?
Vis mere

Genmab har indgået et flerårigt samarbejde med det belgiske biotekselskab Argenx med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere antistoffer til behandling af autoimmune sygdomme og kræft.

Det fremgår af en meddelelse.

Samarbejdet med Argenx, der har en markedsværdi på over 19 mia. dollar, skal ses i lyset af Genmabs satsning på at opbygge et nyt forretningsben.

Læs også: Børshus: Dansk medicinalkæmpe har milliardsællert inden for rækkevidde

»Genmab går ind på det terapeutiske område immunologi og inflammation som et springbræt til at opnå sin vision om, at vores "KYSO"-antistofmedicin inden 2030 vil være ændre livet for mennesker med kræft og andre alvorlige sygdomme,« siger administrerende direktør Jan van de Winkel ifølge en meddelelse.

Med "KYSO"-antistoffer sigtes til antistoffer, der er så virkningsfulde, at de slår benene væk under investorerne. KYSO er en forkortelse for "Knock-your-socks-off".

Som led i aftalen vil Argenx og Genmab give hinanden adgang til antistofteknologi og i fællesskab finde, udvikle og kommercialisere lægemidler. Omkostninger og indtægter vil blive delt ligeligt.

I første omgang vil samarbejdet fokusere på sygdomsmål - et inden for autoimmune sygdomme og et inden for kræft, med mulighed for at udvide til flere.

Argenx har en stor pipeline af lægemiddelkandidater rettet mod autoimmune sygdomme, mens Genmab hidtil har satset på udvikling af lægemidler til behandling af kræft.

Genmab varslede dog sidste år, at det har en vision om at opbygge et forretningsben inden for andre alvorlige sygdomme, hvilket blandt andet har fået Danske Bank til at spekulere i, at det drejede sig om autoimmune sygdomme.

Hos Sydbank betegnes samarbejdet som i en tidlig fase.

»Jeg synes, at det er et spændende samarbejde, i og med at det også omfatter immunologi og inflammationssygdomme, hvor man bruger begge selskabers platforme, herunder Genmabs ekspertise inden for antistoffer. Men det er også et meget tidligt samarbejde, så ud fra den betragtning regner jeg ikke med, at det får væsentlig indflydelse på aktiekursen i dag,« siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Læs også: Så meget kræver det at komme ind på boligmarkedet

Læs også: Han forudså sidste års nedtur - nu frygter han for populære aktier

.\˙ MarketWire