Henter kommentarer

Genmab præsenterer lovende data for kræftbehandling


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Genmab har lørdag præsenteret det fulde datasæt fra et succesrigt fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Epcoritamab til behandling af lymfekræft.

Det skete på en videnskabelig konference arrangeret af European Hematology Association, oplyser Genmab i en pressemeddelelse.

Genmab annoncerede allerede toplinjeresultater fra studiet i en børsmeddelelse tilbage fra april. Nu som dengang viser studiet en samlet responsrate på 63 pct. i patientgruppen, der led af kræftformen storcellet B-celle lymfom og havde haft tilbagefald.

Læs også: Dansk aktiestjerne i stort fald - det kan forklare det

Genmab oplyser desuden, at den komplette responsrate, det vil sige den andel af patienterne, hvor kræften helt er forsvundet efter behandling, men patienten ikke nødvendigvis er kureret, var 39 pct. blandt de patienter, der før havde modtaget mindst to behandlingsforløb.

Studiet omfattede i alt 157 patienter. Heraf havde 39 pct. modtaget behandling med lægemidler af typen CAR-T, hvor patientens egne celler genmanipuleres og styrkes til at bekæmpe kræften.

»Disse data er lovende, fordi det tyder på, at behandling med Epcoritamab kan gavne patienter med denne hurtigt-voksende, aggressive og svært behandlelige type non-Hodgkins lymfom, som kræver nye terapeutiske fremskridt,« siger Jan van de Winkel, administrerende direktør for Genmab, ifølge meddelelsen.

Genmab og Abbvie oplyste tilbage i april, at de på baggrund af resultaterne ville indlede samtaler med sundhedsmyndigheder verden over for at fastlægge næste skridt.

Læs også: Finansiel uro kan give flere en lavere pensionsudbetaling

Læs også: Nordea: Markedet vil vende det blinde øje til det, der virkeligt sker

.\˙ MarketWire