Henter kommentarer

Gigants salg falder 20 pct. - derfor stiger aktien alligevel


 
Hvad er en ‘value trap’? Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Aktien i computerproducenten Dell stiger torsdag med 1,8 pct., da koncernen trods et fald i salget i sit første kvartal har overgået forventningerne til både top- og bundlinje.

Dell registrerede i perioden ganske vist en tilbagegang i salget på hele 20 pct. til 20,92 mia. dollar, men det var mod ventede 20,28 mia. dollar.

Læs også: Børshus om populær amerikansk aktie: Den ser dyr ud

Det var især salget af computere, som bakkede med 23 pct. tril 11,98 mia. dollar, men det var imidlertid stadig bedre end konsensus, ifølge Bloomberg News, på 11,36 dollar. Der var også et minus i væksten i infrastruktursalget på 18 pct. til 7,59 mia. dollar, hvor 7,55 mia. dollar var ventet.

Det justerede overskud per aktie blev på samtidig på 1,31 dollar, sammenlignet med 1,84 dollar et år tidligere, men mod et konsensusestimat på 0,85 dollar, ifølge Bloomberg News.

Læs også: Jyske Bank: Disse aktier har størst potentiale

Det justerede nettoresultat blev på 963 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 626 mio. dollar.

- Vi klarede det godt trods en udfordrende økonomisk baggrund, siger Chuck Whitten, topchef i Dell, i regnskabet.

- Vi fastholdt prisdisciplin, reducerede driftsomkostningerne, og vores forsyningskæde klarede sig fortsat godt efter at være normaliseret.

.\˙ MarketWire