Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Ørsted i ny milliardinvestering

Energiselskabet Ørsted køber Eversources andel af et havbundområde i det nordøstlige USA og styrker dermed sin position inden for havvind i landet.

»Købet understreger vores langsigtede ambition om at opbygge en havvindindustri i USA og de muligheder for værdiskabelse, vi ser på det amerikanske marked,« siger David Hardy, som regionsdirektør for Amerika i Ørsted, i meddelelsen torsdag aften.

Aftalens opgøres til 625 mio. dollar, svarende til ca. 4,34 mia. kr. Læs mere her.

Kendt investor om voldsom nedtur: Frustrerende

Lars Tvedes fond Atlas Global Macro har mildest talt haft en udfordrende start og er faldet med 42 pct. de sidste to år.

»Jeg tror på Atlasprojektet, selvom starten har været uventet hård,« skriver Lars Tvede til Euroinvestor.

Læs også: Så meget har boligejerne tjent på at omlægge lån

I dag er det to år siden Tvedes hedgefond, Atlas Global Macro (AGM), så dagens lys. Dengang havde omtrent 1100 investorer givet tilsagn om interesse i fonden, der var drevet af Lars Tvedes personlige investeringsstrategi. Læs mere her.

Anonyme kilder: USA nærmer sig en aftale om gældsloft

Torsdag fortsatte forhandlingerne mellem demokraterne og republikanerne om gældsloftet i USA. Og de to parter bevæger sig tættere på en aftale om gældsloftet, lyder det fra anonyme kilder til Bloomberg News.

USA står til at ramme gældsloftet den 1. juni. En dato, der nærmere sig med hastige skridt, men ifølge USAs præsident Joe Biden kommer det ikke til at gå så vidt. Ifølge AFP udtalte han torsdag, at der ikke kommer til at være nogen betalingsstandsning.

Læs også: Renten på udbredt lån til unge skyder i vejret

De to parter er endnu ikke enige om loftets størrelse, men angiveligt vil parterne hæve gældsloftet og begrænse statens udgifter i to år, skriver Bloomberg. Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer fredag morgen en lille stigning på 0,038 pct.

»Opløftende stemning. Torsdag var der fremgang på aktiemarkederne og tilbagegang på obligationsmarkederne, da investorerne tog bestik af en stærkere end forventet salgsprognose fra Nvidia Corp. samt stærke amerikanske nøgletal. Derudover var der positive overskrifter omkring forhandlingerne om det amerikanske gældsloft, men der er dog endnu ikke indgået en aftale.« skriver Nordea i en morgenrapport.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: