Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
Hvad betyder det at slå markedet?
Vis mere

Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Han udbredte teknologien – Nu advarer han imod den

Topchefer fra flere af de ledende selskaber indenfor kunstig intelligens har tirsdag underskrevet en meddelelse, der advarer mod skaderne fra den hurtigt voksende teknologi.

Det skriver Bloomberg News.

Bag udmeldingen står mere end 350 ledere indenfor kunstig intelligens heriblandt topchef i OpenAI, der står bag ChatGPT, der tidligere på året satte gang i hele bølgen omkring kunstig intelligens. Også topchefer fra Alphabets AI-afdeling Deepmind og Anthropic står bag advarslen.

Læs mere her.

​6-procentlånet er åbent igen

6-procentlånet med 30 års løbestid er åbent igen, skriver Finans.

Hos Jyske Realkredit var 6-procentlånet med 10 års afdragsfrihed mandag åbent for lånetilbud, og udgaven med afdrag er også tæt på at åbne igen.

Indtil videre er det kun hos Jyske Banks realkreditinstitut, at 6-procentlånet er i spil.

Læs mere her.

​Aftale om havvindmøller på plads

Fremover bliver den danske stat medejer af en række af landets havvindmølleparker.

Det har et bredt flertal i Folketinget aftalt tirsdag aften.

Aftalen indebærer, at kommende udbud af havvindmøller, der skal levere seks gigawatt, skal ske med et statsligt medejerskab på 20 procent.

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs mere her.

​Amerikansk gigant i nedtur

Target faldt tirsdag med 3,7 pct. til 133,84 dollar, hvilket er ottende dag i træk i rødt og til det laveste niveau siden august 2020.

Aktien i den amerikanske supermarkedskæde steg den 17. maj efter regnskabet for første kvartal, men Target-aktien er faldet hver handelsdag lige siden, skriver Bloomberg News.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer onsdag morgen en åbning med et fald på 0,33 pct.

»Trods søndagens aftale om gældsloftet i USA faldt de europæiske aktier i går tilbage. Tilbagefaldet skyldes især, at investorerne fortsat er nervøse for, om der lykkes parterne at få den endelig vedtaget i Kongressen over de kommende dage,« skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: