Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 

Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Strateg ser fare i Novo-aktien: 'Dette bekymrer mig'

Mandag var den folkekære aktie på et tidspunkt nede med tæt på 4 procent, efter der opstod stor forvirring om, hvorvidt den danske medicinalgigant havde fået en anmærkning fra de amerikanske myndigheder på en fabrik i USA. Det kan du læse mere om her.

»For mig er det egentlig ikke så vigtigt om rygtet er rigtigt eller forkert. Dette er for mig en påmindelse om, at når alle ser en virksomhed som tæt på perfekt, skal der meget lidt til at påvirke aktiekursen negativt,« lyder det fra Oskar Barner Bernhardtsen, nordisk investeringsstrateg hos Saxo Bank.

Den anden ting, som strategen vil holde øje med, er hvordan byggeriet i USA udvikler sig og de stigende renter.

Læs mere her.

Centrale papirer fra Danske Bank i hvidvasksag er pist væk

Udleveringen af dokumenterne er blevet påkrævet i forbindelse med en af de igangværende erstatningssager, hvor vrede investorer mener at have lidt et tab på deres Danske Bank-aktier.

Berlingske kan på baggrund af kendelsen fra Østre Landsret og en række nye oplysninger, som mediet har adgang til, fortælle, at Danske Bank oplyser at have mistet flere af dokumenterne.

Dokumenterne skulle ifølge investorerne kunne belyse omfanget af, hvad topledelsen i Danske Bank har vidst om omfanget af hvidvask, da investorerne mener, at ledelsen skulle have informeret aktionærerne tidligere.

Læs mere her.

Økonom: Forvent højere benzinpriser

Danskerne kan godt forberede sig på, at benzinpriserne i et stykke tid skal være høje. Det vurderer investeringsøkonom Per Hansen, efter at prisen for den europæiske brent olie tirsdag er kravlet over 95 dollar tønden.

Det er det højeste niveau for olieprisen i 10 måneder, skriver finansmediet Bloomberg.

»Forbrugerne skal vænne sig til benzinpriser noget over 15 kr. men et gensyn med tæt på 20 kr. per liter benzin er ikke realistisk,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer tirsdag morgen en åbning med et fald på 0,126 pct.

»Mandag faldt de ledende europæiske aktieindeks, da investorerne forberedte sig på, at en række centralbanker vil sætte renten op og signalere at pengepolitikken vil være restriktiv i en lang periode. Det brede Stoxx Europe 600 indeks faldt med 1,2% og det tyske Dax indeks faldt med 1,1%.« Det skriver Nordea i en morgenrapport.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: