Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Ørsted sikrer sig retten til stor opgave i Korea

Vindmølleselskabet Ørsted har sikret sig retten til at et stort havvindprojekt i Korea.

Det fremgår af en meddelelse fra det danske C25-selskab.

Retten til projektet, der omfatter at udvikle 1,6 GW havvind ved Incheons kyst, er sket gennem tildelingen af en såkaldt 'Electricity Business License' af Koreas ministerium for handel, industri og energi.

Ifølge Ørsted vil havvindprojektet være det største i Korea.

Læs mere her

Strateger om vigtige tal: Kan få stor effekt på markedet

Torsdag bliver en stor makroøkonomisk dag, som kan få stor betydning for de finansielle markeder.

Der kommer nemlig friske inflationsdata fra både eurozonen og USA henholdsvis klokken 11:00 og 14:30.

Og tallene kan skubbe til aktiemarkedet, forklarer senior investeringsstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

»Det er renteudviklingen, som har drevet aktiemarkedet i år. Når renterne falder, har aktierne det godt, og når renterne stiger, falder aktierne. Hvis tallene kommer ud anderledes end forventet, så kan det skubbe til forventningerne til renten, og det vil få en effekt på aktiemarkedet,« siger Lars Skovgaard Andersen. 

Hans kollega i Nordea seniorstrateg Simon Kristiansen er enig. Han mener dog, at det er mindre vigtigt, om tallene lander lige på eller under forventningerne – så længe det går i den rigtige retning.

Læs mere her

JPMorgan ser amerikanske aktier dykke i 2024

Mens flere investeringsbanker på Wall Street ser aktierne i USA stige mod nye rekordhøjder til næste år, så er USA's største bank, JPMorgan Chase, ikke enig.

Investeringsbankens chefstrateger regner nemlig med, at S&P 500 vil falder med 8 pct. fra det nuværende leje i 4565 indekspoint til 4200 indekspoint den 31. december 2024.

Baggrunden er blandt andet en mere pessimistisk holdning til indtjeningsvæksten hos de 500 selskaber, der ses være på 2-3 pct. til samlet 225 dollar per aktie.

»Vi forventer en mere udfordret makroøkonomisk baggrund for aktierne til næste år med blødere udvikling hos forbrugerne på et tidspunkt, hvor investorernes stemning og positionering er blevet vendt rundt,« skriver JPMorgan ifølge Bloomberg News i en kommentar til kunderne.

Læs mere her

Markedstendenser

Onsdag fortsatte fremgangen på obligationsmarkedet og aktiemarkedet, da investorerne vurderede den økonomiske situation, og kommentarer fra en række medlemmer i den amerikanske forbundsbank.

Torsdag byder på inflationstal i euroområdet og Feds fortrukne inflationstal for den amerikanske økonomi.

I november forventes den samlede inflation at falde til 2,6% fra 2,9% å/å i oktober. Faldende inflation i energi- og fødevarepriser samt fortsat disinflation i varesektoren ventes at være de medvirkende faktorer

Dagens tal og begivenheder

  • Dr Martens - Q2
  • Inflation - Eurozonen
  • Ledighedstal - Eurozonen
  • Ledighedstal - Tyskland