Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Høreapperatgiganten GN Store Nord sendes i dybet

En af torsdagens helt store tabere på den danske fondsbørs var den danske høreapperatgigant GN Store Nord.  GN-aktien faldt med skræmmende 12 pct i løbet af torsdagens handel. Det svarer til, at GN-aktionærerne på få timer blev 9 mia. kr. fattigere. Kursen toppede i kurs 586 7. juli, men siden er GN-aktien faldet tilbage med godt 19 pct.

Læs mere her

Stort børshus ser kurspotientale i DSV-aktien

Amerikanske Citigroup ser lidt lysere på aktien i DSV Panalpina, efter at selskabet mandag meldte om gennemførslen af opkøbet af Global Integrated Logistics (GIL) fra kuwaitiske Agility. »Vi venter nu et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 14,6 mia. kr. i 2021 mod selskabets forventninger på 13,8-14,5 mia. kr. Som resultat heraf løfter vi vores kursmål til 1800 kr.« skriver citigroup i et analysenotat. Tidligere lød kursmålet på 1710 kr. Anbefalingen af DSV-aktien er fortsat "køb".

Læs mere her

Høj cigarføring hos Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group (STG) har haft et forrygende salg af håndrullede cigarer i USA, og det får nu selskabet til at opjusterer forventningerne til 2021. »Vi venter en fortsat høj efterspørgsel af håndrullede cigarer resten af året, og vi hæver forventningerne for 2021 for at afspejle dette« siger Topchef Niels Frederiksen. STG sætter forventningerne til 2021 op og venter nu en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 16-20 pct. Tidligere ventede selskabet en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 12-18 pct.

Læs mere her

Adobe køber startup-selskab

Frame.io, der laver software til videosamarbejde, er blevet overtaget af softwaregiganten Adobe. Prisen for overtagelsen er 1,3 mia. dollar kontant, lyder det fra Adobe ifølge Bloomberg News. Adobe skulle være blevet interesserede i at købe selskabet, efter at det blev opmærksomt på, at Adobe-kunder bruge Frame.io's software sammen med Adobe-produkter.

Læs mere her

Flere advarer om kursfald

Rekorder på stribe får nu flere til at advarer om, at vi bevæger os ind i en periode med kursfald på aktiemarkederne. Det skriver Finans med henvisning til, at deltavarianten og en opbremsning i Feds obligationsopkøb gør investorerne nervøse. »Du har haft et ekstremt stærkt løft i aktierne, hvor det hele bare er kørt en vej, og nu kommer de her historier. Man nærmer sig også en afslutning på perioden med gratis penge, og så er det naturligt man bliver nervøs,« siger Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg hos Danske Bank, til Finans.

Læs mere her

Markedstendenser

»Mens dagen i dag ikke byder på nogen interessante makroøkonomiske nøgletalsopgørelser fortsætter den stigende risikoaversion blandt investorerne på de asiatiske aktiemarkeder her til morgen. Usikkerheden omkring Covid-19 Deltavariantens effekt på det økonomiske opsving, en styrkelse af den amerikanske dollar samt udsigten til en gradvis reduktion af den pengepolitiske stimulans fra centralbankerne har således været med til at tynge investorernes risikovillighed.« skriver Handelsbanken i en morgenrapport.

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer torsdag morgen et fald på 0,46 pct.

Dagens tal og begivenheder

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen om C25-aktie: Den bevæger sig nok mod kurs 4000

Læs også: Amerikansk forbrugerstyrelse vil have Facecbook-monopolsag prøvet igen