Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Vil du slå markedet? Sådan mener storbanken, at du kan gøre det i 2024

Udsigterne for at slå aktiemarkedet har aldrig været bedre end lige nu.

Sådan lyder vurderingen fra Savita Subramanian, der er aktiestrateg hos Bank of America. Det kan man læse hos erhvervsmediet Insider.

Årsagen er, at investeringsverden bevæger sig mere fra aktiv forvaltning mod passiv investering. Og denne fremgang ser aktiestrategen som en god mulighed for investorer, der aktivt udvælger aktier.

I en nylig analyse til deres kunder skriver hun, hvordan investorerne kan drage fordel af dette og slå aktiemarkedet i 2024.

Læs mere her.

Britisk chipaktie fortsætter himmelflugt

Aktien i den britiske chipkæmpe Arm fortsætter sin stime af fremgang.

Selskabets aktie steg med hele 29 pct. i mandagens handel, hvilket lægger sig i forlængelse af et voldsomt spring i sidste uge, hvor aktien alene på en enkelt handelsdag skød i vejret med knap 50 pct.

Sammenlagt er Arm steget med 93 pct., siden den britiske gigant fremlagde regnskabstal 8. februar, skriver CNBC.

Læs mere her.

Nvidia overhaler Amazon og Alphabet

Den amerikanske chipgigant Nvidia er nu verdens fjerde største selskab målt på markedsværdi.

Det skriver Forbes, der konstaterer, at Nvidia dermed er mere værd på børsen end giganterne Amazon og Alphabet. Sidstnævnte står blandt andet bag Google.

Nvidia nyder godt af, at hele verden har fået øjnene op for kunstig intelligens. Den teknologi kræver nemlig enormt mange mikrochip, og Nvidia er kendt for at kunne designe de mest avancerede af slagsen.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer mandag morgen en stigning på 0,05 pct.

»Tirsdag byder på amerikansk inflation og tysk erhvervstillidstal. Amerikansk inflation forventes at forblive på den lave side. I januar forventes amerikanske forbrugerpriser at have steget med 0,2% m/m, samtidig med at kerneinflationen forventes at have steget med 0,3% m/m. Således forventes den positive tendens i forbrugerprisindekset at have fortsat i januar. Det vil være godt nyt for Fed, som er tilfreds med den nuværende tendens, og med stor sandsynlighed vil begynde at nedsætte styringsrenten, såfremt tendensen forbliver positiv. Andre forbrugerprisindeks indikerer at kerneinflationen måske har overrasket på opsiden i januar. Det vil være en stor negativ overraskelse eftersom konsensus forventer at en nedadgående inflationstendens vil tillade Fed at sænke styringsrenten på rentemødet i maj.« Det skriver Nordea i en morgenrapport.