Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Vild udvikling - bedste dag i mere end et år

Det er mere end et år siden, at det er gået så vildt for sig.

Børsfesten buldrede løs på det amerikanske aktiemarked. Det var især amerikanske teknologiaktier, der blev sendt i vejret i torsdagens børshandel, bemærker CNBC.

Den spektakulære kursfest var ikke mindst drevet af teknologimastodonten Nvidia, der smadrede markedets forventninger til dets regnskab.

Læs mere her.

Hans formue er eksploderet

Jensen Huang er rykket frem i feltet blandt verdens allerrigeste.

Nvidia-topchefens formue er eksploderet, efter aktien i den amerikanske teknologimastodont steg 16 pct. torsdag. Det har gjort medstifteren af Nvidia, der udvikler computerchips, til en af verdens 21. rigeste personer, skriver Bloomberg News.

Huangs formue skød i vejret med 9,6 mia. dollar til 68,1 mia. dollar på bare én dag.

Læs mere her.

Aldrig set før - Nvidias stigning er den største nogensinde

Det er aldrig sket før, at et selskab er blevet så meget værd på så kort tid.

Torsdag blev Nvidia-aktien sendt ud i en opsigtsvækkende stigning på 16 pct. Det øgede chipmastodontens markedsværdi med over 230 mia. dollar på én dag. Det er den største enkeltdags stigning i markedets historie.

Nvidias stigning slår rekorden på på 197 milliarder dollar, som teknologimastodonten Meta Platforms satte tidligere på måneden.

Læs mere her.

Kendt internetforum vil børsnoteres

Reddit vil børsnoteres, skriver flere medier - blandt andet CNBC.

Det var torsdag, at det amerikanske internet-forum indsendte en begæring til det amerikanske børstilsyn om at blive optaget til handel på New York Stock Exchange under ticker-navnet RDDT.

Reddits børsdebut ventes at blive i marts, og selskabet vil være den første store tech-børsnotering i år.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer fredag morgen en åbning med en lille stigning på 0,01 pct.

»Vild dag på aktiemarkederne. Som ventet efter offentliggørelsen af regnskabet fra Nvidia natten til torsdag blev torsdagens handel på aktiemarkederne i både Europa og USA en meget positiv dag. Eurostoxx600 lukkede med en stigning på 0,8%, mens det teknologitunge Nasdaq indeks førte an i USA med stigning på 3%. Og det var især Nvidia, der trak læsset med en stigning på hele 16,4%. Dermed steg værdiansættelsen af selskabet med USD277 mia. på en enkelt dag.« Det skriver Nordea i en morgenrapport.