Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Vigtigt inflationstal venter: Her er storbankens forventning

Onsdag lander der foreløbelige tal for prisudviklingen i Eurozonen i marts måned.

Og her venter investorerne, at den nedadgående tendens for inflationen fortsætter.

Sådan lyder det fra storbanken Nordea i sin Morgenrapport. Her peger banken på, at der i markedet er en forventning om, at inflationen vil falde fra 2,6 pct. i februar til 2,5 pct. i marts. Kigger man på kerneinflationen er forventningen, at den vil falde fra 3,1 pct. til 3 pct.

Læs mere her

Danske investorer ejer aktier for 323 milliarder i syv amerikanske selskaber: 'Det er ikke helt off'

Når det kommer til de danske investorers udenlandske investeringer, er der særligt et tema som er dominerende – og det er USA.

Danske investorer ejede i februar 2024 udenlandske aktier for 2084 mia. kr. Heraf var lidt mere end halvdelen – 1162 mia. kr. – placeret i amerikanske aktier.

Heraf var 323 mia. kr. – svarende til 16 pct. af de danske investorers samlede udenlandske investeringer – placeret i de syv store amerikanske techselskaber, der går under navnet Magnificient 7. Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Læs mere her.

 Vil du med på anden bølge af AI-hypen? Så skal du købe disse 3 aktier

Den store hype omkring AI, også kendt på dansk som kunstig intelligens, har især gavnet aktier som Nvidia og Broadcom, der den seneste års tid har været sendt på en aktieoptur.

Med udover de primære vindere er der en gruppe af sekundærer vindere, som ser ind i yderligere kursfremgang.

Sådan lyder forudsigelsen i et nyt notat fra Bank of America, ifølge erhvervsmediet Insider.

Læs mere her

Genmab køber biotekselskab i milliardhandel

Den danske biotekgigant Genmab vil købe det mindre selskab ProfoundBio i en handel på 1,8 mia. dollar. Det svarer til 12,4 mia. kr.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse onsdag morgen.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer onsdag morgen en åbning med et fald på -0,21 pct.

»Tysk inflation falder yderligere tilbage. Selvom der var en månedlig stigning på 0,7% i de tyske forbrugerpriser i marts måned, faldt den årlige stigningstakt fra 2,7% til 2,3%. Og kerneinflationen faldt fra 3,4% til 3,3%. Inflationstakten i Tyskland er således langsomt på vej ned mod ECB’s målsætning på 2%.« Det skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder