Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Aktien er braget op det seneste år - nu maner Jyske Bank til forsigtighed: 'Aktien er kørt stærkt'

En af de danske C25-aktier er kørt så stærkt i år, at investorerne bør tænke sig om en ekstra gang, før de trykker på handelsknappen.

Sådan lyder vurderingen fra Jyske Bank, som har taget et nærmere kig på en af de danske giganter forud for dens kommende regnskab.

Det drejer sig om Pandora, som haft en opsigtsvækkende kursudvikling den seneste tid.

Læs mere her.

Her er eksperternes råd til renteplagede boligejere

Rentehammeren har ramt både boligejere med fastforrentede og variabelt forrentede lån med fuld kraft.

Men det er ikke helt umuligt at finde veje ud af de tyngende rentebetalinger. Sådan lyder det fra boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Berg og cheføkonom i Sydbank Søren Kristensen i den spritnye episode af B.T.-podcasten ‘Spar Kassen’.

For lidt over tre år siden – i januar 2021 – kunne man gå i banken og få et 30-årigt realkreditlån med en fast rente på rekordlave 0,5 procent. I dag ligger den faste rente på fire procent og 5-procentlånet er et mulehår fra igen at åbne. Av!

Læs mere her.

Investorerne er ikke glade: Barberer 200 mia. af markedsværdien

Den amerikanske mastodont Meta, som er kendt for Facebook, og dets direktør Mark Zuckerberg gjorde ikke investorerne glade onsdag på trods af et bedre end forventet regnskab.

I onsdagens eftermarked, der er det uofficielt marked for værdipapirer, der foregår i timerne efter den normale børshandel i USA, faldt aktien med op til 19 pct., og det skyldes i høj grad, at investorerne ikke var glade for Mark Zuckerbergs udtalelser under Metas telekonference.

Læs mere her.

Sådan anbefaler analytikerne, at du handler Novo Nordisk-aktien nu

Novo Nordisk-aktien er braget henover den danske børshimmel. Aktien er siden årets start steget med lige over 26 pct.

De seneste fem år er aktien steget med hele 432,6 pct.

Euroinvestor har set på, hvordan en lang række analytikere anbefaler, at man skal handle Novo Nordisk-aktien nu, og hvor de ser, at aktien skal hen fremadrettet.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer torsdag morgen en åbning med en stigning på 0,1 pct.

»Dagens vigtigste nøgletal for de finansielle markeder er den foreløbige opgørelse over udviklingen i den amerikanske økonomi i 1. kvartal. Her er der på forhånd ventet, at BNP voksede med en annualiseret vækstrate på 2,1%. Det vil umiddelbart være en nedgang i forhold til 4. kvartal sidste år (3,4%), men det vil stadigvæk være på et fornuftigt niveau, der er betydeligt bedre end i euroområdet.« Det skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.