Græske statspapirer solgt med negativ rente for første gang nogensinde


Negative renter er efterhånden blevet hverdagskost på mange obligationsmarkeder i Europa, og nu er det endda også lykkedes eurozonens mest gældsplagede land, Grækenland, at sælge helt korte statspapirer med en negativ rente.

Det er første gang nogensinde, at det sker i en græsk statsgældsudstedelse, skriver Bloomberg News.

Det græske gældskontor meddeler onsdag ifølge nyhedsbureauet, at landet har solgt papirer med 13 ugers løbetid for 487,5 mio. euro til en negativ rente på 0,02 pct.

I de seneste mange år har den græske rente ligget langt over renterne på mange andre markeder, da investorerne som følge af landets svære gældssituation har krævet en merrente for at investere i landets gældsudstedelser.

Forhåbninger om, at Grækenland er på rette kurs i forhold til en økonomiske genopretning, har imidlertid de seneste år presset de græske renter ned.

Renten på den tiårige græske statsobligation ligger aktuelt i 1,44 pct., efter at den for et par uger siden nåede et historisk lavt niveau på 1,33 pct.

Til sammenligning var renten under gældskrisen i 2011/12 på omkring 35 pct., hvilket afspejlede investorernes manglende tillid til landets betalingsevne.

Trods de seneste års fald i de græske renter, så er der fortsat et gab ned til de tiårige renter på andre europæiske markeder, herunder i Danmark, hvor den tiårige rente ligger i minus 0,55 pct. - altså omkring 2 pct.point under den græske rente.

/ritzau/FINANS