Henter kommentarer

Grønne aktier har fået hug – men storbank kaster ikke håndklædet i ringen


Det har været et horribelt aktieår for de grønne aktier. 

Siden starten af januar 2021 er det brede MSCI Global Alternative Energy-indeks gået tilbage med 55 pct. 

Det skriver Finans

Spørgsmålet er så, hvad man bør gøre med de grønne aktier fremadrettet. Ifølge chefstrateg i Nordea, Josephine Cetti, er det ikke tid til at smide håndklædet i ringen endnu. 

»Vi er ikke der, hvor vi anbefaler at købe op i de grønne aktier, men vi mener heller ikke, at man bør smide håndklædet i ringen på dem, for det vil sandsynligvis være en superdårlig timing,« siger hun til Finans. 

Hun påpeger at nedturen for de grønne aktier er et resultat af stigende renter samt dyrere materialeomkostninger. Renterne er blevet banket op af de ledende centralbanker i et forsøg på, at tæmme en tårnhøj inflation. 

I takt med, at der er kommet bedre styr på inflationen begynder markedet nu også at forvente, at rentetoppen er nået. En af cheferne i den amerikanske centralbank, Thomas Barkin, er dog ude og advare om, at man ikke er i mål endnu: 

»Men arbejdet er ikke gjort færdigt endnu, så vi skal fortsætte, indtil det er, og vi vil se, hvor vi lander,« siger han mandag ifølge Bloomberg. 

I oktober aftog væksten i forbrugerpriserne i USA til 3,2 pct. på årsbasis mod 3,7 pct. i september. Inflationen toppede i juni 2022 i 9,1 pct.

Podcast: Grønt lys til afnotering og stoledans i C25 – hør overblikket på 5 minutter

Læs også: Bayer-aktionærer tabte over 50 mia. kr. efter tabt sag og droppet studie