Henter kommentarer

Han forudså markedet under corona - nu er der noget stort på vej


Den amerikanske storbank JPMorgan havde et es i ærmet, da pandemien sendte aktierne i dørken i foråret 2020. Trumfkortet bærer navnet Marko Kolanovic, eller som amerikanske finansmedier ynder at kalde ham: »The quant guru«, hvilket henviser til, at hans kvantitative analyser af dataserier i flere tilfælde har ført til en række skarpe forudsigelser.

Marko Kolanovic er globale markedstrateg  hos JPMorgan, og han beviste senest sit værd, da pandemien ramte de finansielle markeder i solar plexus i foråret 2020. Dengang ramte hans prognose plet i forhold til markedets bund.

I denne uge er han ude med en klar melding til JPMorgans kunder. Det skriver finansmediet CNBC .

I den seneste tid har der nemlig vist sig en anelse svækkelse i det store boom af genåbningsaktier og value-aktier, mens teknologisektoren atter har taget teten. Men ifølge Marko Kolanovic er det en kærkommen lejlighede for investorerne til at samle yderligere op af de mest konjunkturfølsomme aktier og valueaktier.

Han forudser, at den store sektorrotation fra vækst til value i starten af året vil vende tilbage. Og denne gang med større styrke.

»Med et faldende smittetal i USA og Europa, den hurtige udrulning af vacciner og medvind fra årstiden tror vi, at genåbnings- og reflation-aktier vil blive genopstå med en bevægelse, der vil overgå det vi så tidligere i år i størrelse,« siger Marko Kolanovic ifølge CNBC.

Strategen har et klar råd til investorerne. Det handler om at komme ud af vækst-, kvalitet og defensive sektorer og bevæge sig mere over mod value og cykliske aktier.

Hvis Marko Kolanovic får ret i sin forudsigelse kan det gå hårdt ud over de store danske aktier i C25-indekset, der netop er kendetegnet ved kvalitetsaktier og defensive aktier. Defensive aktier er virksomheder, der klarer sig godt uanset konjunkturer og tæller typisk medicinal, medico, fødevarer og drikkevarer.

Blandt de sektorer han forventer vil få mest gavn af rotationen er energi, finans, materialer, industriaktier og mindre aktier.

Læs også: Super League smuldrer - aktier styrtdykker

Læs også: Hollandsk Carlsberg-rival præsterer bedre end ventet i første kvartal