Henter kommentarer

Han forudså nedturen i 2022 – nu advarer han mod det, han ser forude


 
I videoen ovenfor kan du se mere om S&P 500-indekset.
Vis mere

Du risikerer at gå i en fælde, hvis du køber for ivrigt op i aktiemarkedet nu.

Sådan lyder advarslen fra Morgan Stanleys chefstrateg, Mike Wilson, ifølge Bloomberg News. Han er ikke overbevist om, at den aktieoptur, som vi oplever lige nu, vil fortsætte.

Forude venter et såkaldt bear marked venter os, mener han. Det dækker over et faldende aktiemarked, hvilket kan ramme overivrige investorer.

Læs også: 8 mulige vinderaktier: Derfor satser Lau Svenssen på dem

»Det er det, bear markets gør: De er designet til at narre dig, forvirre dig, få dig til at gøre ting, du ikke ønsker at gøre, jagte ting på det forkerte tidspunkt og sandsynligvis sælge dem på det forkerte tidspunkt,« udtaler Mike Wilson til Bloomberg Surveillance.

Du skal derfor forberede dig på en potentiel nedtur på aktiemarkedet senere på året, mener han.

De fundamentale forhold kan ikke forklare det niveau, som aktierne handles i nu, lyder hans argument. Det er, uanset om det er på indeksniveau eller på enkeltaktieniveau.

Læs også: Analytiker om amerikansk himmelstormer: De er førende

Mike Wilson forventer, at anden halvdel af 2023 bliver mere ujævn, og at vi vil opleve en nedadgående bevægelse i S&P 500-indekset.

USAs vigtigste aktieindeks – S&P 500-indekset – er steget næsten 10 pct. siden årets begyndelse. Aktieindekset befinder sig omkring indeksniveauet 4.200.

Wilsons udmelding vækker opsigt, fordi han forudsagde børsnedturen i 2022. Hans advarsel tiltrækker sig også opmærksomhed, fordi han fastholder sit synspunkt, selvom amerikanske aktieindeks fortsætter med at stige i år.

Læs også: Milliardforvalter om mulig aktieboble: Det her har sjældent være vigtigere

Forventningerne til selskabernes indtjening og den økonomisk usikkerhed giver ham kun ringe tro på, at de positive takter vil fortsætte.

Pessimister har fremhæver, at de stigende aktieindeks kun er båret frem af få aktier. Det er ifølge dem et tegn på kommende svaghed. Bortset fra en række teknologigiganter har mange aktier stort set ikke rykket sig. Der er med andre ord ikke bredde i stigningerne.

»Vi mener, at hvor vi er, siger indekset til dig, at tingene er lyserøde og fine, og bredden siger noget andet,« sagde Wilson på Bloomberg Television. »Væksten bliver et problem i anden halvdel af året, om det er en økonomisk recession eller ej. Vi mener, at det bliver en indtjeningsrecession, der er langt værre end det, som folk i øjeblikket modellerer,« forklarer han til finansmediet.

Du kan her se udviklingen i S&P 500 og her i det teknologitunge Nasdaq 100-indeks.