Henter kommentarer

Han tog til Kina - scorede 36 mia.


En tur til Kina har vist sig at være særdeles indbringende for en amerikansk rigmand.

I hvert fald er formuen eksploderet med 36 mia. dollar svarende til 250 mia. kr. Det er på bare én uge.

Det er den umiddelbare konsekvens af Tesla-stifter Elon Musks tur til Kina, beretter Business Insider. Han har som medstifter af elbilproducenten masser af Tesla-aktier, og hans formue påvirkes derfor af udsving i Tesla-aktien.

Læs også: Populær udbytteaktie er dykket det seneste år - Jyske Bank kalder den for »billig« og »et godt køb«

»Under et besøg i Kina har Elon Musk fået godkendt sin software til også at være god og sikker nok til det kinesiske marked,« forklarer den danske formueforvalter Horizon3, der følger Tesla-aktien tæt.

Hans formue er steget kraftig, efter der er kommet meldinger om, at Tesla står til en nært forestående godkendelse af virksomhedens Full Self-Driving-teknologi i Kina. Tesla-aktien er til sammenligning steget 33 pct.

Selvkørende biler er ifølge Horizon3 en »afgørende del af Elon Musks fremtidsvision for Tesla.« 

»På sidste uges earnings call fortalte Elon Musk, at deres supervised full service driving allerede har rundet knap en million brugere i Nordamerika, og at den uden større besvære vil kunne udrulles til resten af verden. Hvis regulatorerne ellers vil tillade det. Kina ser ud til at være det første land uden for Nordamerika til at ville tillade det,« lyder det fra Horizon3.

Trods den seneste gevinst er Musks formue stadig mindre end ved årets begyndelse. Siden januar er hans formue faldet med 208 mia. kr. Det skyldes det enorme fald,  som Tesla-aktien er blevet sendt ud i. 

Det ændrer dog ikke på, at Elon Musk har en formue på 1,3 billioner danske kroner.  Han er dog ikke så rig som i 2021, hvor han toppede milliardærindekset. 

Læs også: Ny bestyrelsesformand tjener kassen: Kun fire er bedre betalt

Læs også: Dansk forvalter lancerer ny fond: Disse aktier skal sikre afkastet

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer