Henter kommentarer

Har du aktier i Conferize? Det skal du vide om selskabets nedlukning


 

Torsdag i sidste uge meddelte it-virksomheden Conferize, at den lukker og slukker, hvilket sendte aktien ned med 88 pct.

Står du tilbage med aktier i selskabet, skal du forvente »intet eller kun et ubetydeligt provenu«, lyder det fra Conferize. Virksomheden kan dog på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere, hvad det betyder i praksis, oplyser den til Euroinvestor.

»Vi har en forventning om, at vores nuværende likvider kan dække alle krav fra kreditorer, medarbejdere mv., hvorfor bestyrelsen indstiller til den kommende generalforsamling, at det bliver en solvent nedlukning. Men når krav mv. er dækket, skal man som aktionær ikke forvente, at der vil være et større provenu til udlodning blandt aktionærerne,« skriver Søren Dalsgaard Hansen, finansdirektør i Conferize, i en mail til Euroinvestor.

I videoen ovenfor ses, hvordan den årlige omsætning for selskaberne i First North Denmark GI-indekset har udviklet sig. Omsætningen er i mio. DKK. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

»Jeg kan desværre ikke komme det nærmere end det. Dels er der i sagens natur nogle usikkerheder knyttet til det endelige provenu, dels hverken kan eller vil vi som børsnoteret virksomhed bidrage til spekulationer i forhold til transaktioner i aktien,« fortsætter han.

Sælg eller behold?

Skal du som investor så tage tabet og sælge dine aktier eller beholde dem og se, hvad der sker? Det er der intet nemt svar på ifølge investeringsøkonom fra handelsplatformen Nordnet.

»Investorerne skal gøre op med sig selv, hvad de synes er bedst at gøre med deres aktier. Selskabet forventer selv intet eller kun et ubetydeligt provenu til aktionærer. Hvis der er noget tilbage, kan det meget vel tænkes at blive brugt på og til likvidation. Måske spekulerer investorerne i, at der kan være et skattemæssigt fremførbart underskud,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, til Euroinvestor.

Han refererer til, at selskaber som Conferize, der har tabt penge i flere år, har et fremførbart underskud, som kan være penge værd, hvis man finder en køber, der vil udnytte det skattemæssige underskud.

»Det er næppe meget sandsynligt i det her tilfælde med de udmeldinger, som er kommet,« tilføjer Per Hansen.

I dag stiger aktien 2 pct. til 0,05 kr., hvilket er langt fra niveauet fra før nyheden om nedlukningen, hvor aktien lå i 0,57 kr. Selskabet lavede i 2019 et underskud på knap 35 mio. kr. mod et tab på 7 mio. kr. året før, viser virksomhedens regnskab.

Fra drømmedebut til brag mod bunden

Selskabet, der tæller ni medarbejdere ifølge virksomhedsregistret, begrundede blandt andet sin afvikling med coronakrisen. Den har smadret forretningen for Conferize, der solgte en online platform til brug ved events som konferencer og seminarer.

»Covid-19 pandemien ændrede eventmarkedet markant. De fysiske events, som Conferize platformen tidligere sigtede mod at understøtte, er ophørt og kun delvist afløst af online events, der kræver en helt anden software platform,« skrev virksomheden i børsmeddelelsen.

Selskabet gik på børsen i juni 2017 med en »drømmedebut« og en stigning på 100 pct. på to dage til 16 kr. ifølge Berlingske. Siden har børseventyret imidlertid udviklet sig til at blive en kedelig historie, hvor kurven har været nedadgående. Nu ligger aktien i kurs 0,5 - og snart er det efter alt at dømme helt slut.

Ejerkredsen består bl.a. af den danske erhvervsmand Lars Kolind, som er bestyrelsesformand og ejer 20-25 pct. af selskabet ifølge virksomhedsregistret CVR.

Læs også: Aktien dykker 90 procent: Dansk selskab lukker ned

Læs også: Markedsudsigten: Nu rammer de store regnskaber