Henter kommentarer

Her er aktierne, der kommer i fokus i fredagens handel


 
Hvilke typer investorer er der?
Vis mere

Mærsk kan komme i vælten igen fredag, hvor der kommer nyt om fragtraterne målt på rateindekset Shanghai Containerized Freight Index ( SCFI ), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over.

Ørsted rider videre på bølgen fra torsdag, hvor energikoncernen kom med positive langsigtede forventninger. Fredag kan analytikernyt bidrage til yderlig fremgang.

Samlet steg eliteindekset, C25, 0,4 pct. torsdag til 1831,96, mens det fredag ser ud til en rolig start på handlen forud for næste uges højspændte kalender med rentemøder i både den amerikanske centralbank og den europæiske.

Læs også: Spekulationer presser olieprisen ned - det er en 'overreaktion'

I fredags lå indekset i 1818,13.

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har løftet sit kursmål for aktien i Ørsted, efter at energiselskabet sent onsdag præsenterede nye langsigtede mål, som siden blev uddybet på en kapitalmarkedsdag i London torsdag.

Kursmålet er hævet til 790 kr. fra 745 kr., og samtidig er den positive anbefaling "køb" fastholdt.

Ørsted regner nu med en driftsindtjening på 50-55 mia. kr. i 2030, hvilket vil svare til en gennemsnitlig årlig indtjeningsvækst på 14 pct.

Tilbage i juni 2021, da Ørsted senest meldte langsigtede mål ud, var ambitionen et driftsoverskud på 35-40 mia. kr. i 2027, hvilket i den periode svarede til en årlig indtjeningsvækst i omegnen af 12 pct.

Ørsted -aktien endte i toppen af C25 med et plus på 5,1 pct. til 634 kr.

Mærsk får nyt om rateudviklingen via den seneste opgørelse af Shanghai Containerized Freight Index ( SCFI ), der i sidste uge steg med 4,6 pct.

Ser man på Mærsks asiatiske konkurrenter inden for containertransport fredag, er der blot små udfald i begge retninger at spore for aktierne. Det følger en ellers stærk torsdag og generelt god uge for aktierne, der har været hjulpet op af nyheder om stigende spotrater.

Mærsks B-aktie steg torsdag med 4,6 pct. til 12.625 kr.

Danske Banks finansielle mål samt udlodninger til aktionærerne på mindst 50 mia. kr. frem til 2026 og en ny strategi, der rækker til og med 2028, får fortsat skulderklap af analytikerne. Nu er det Deutsche Bank, der har hævet kursmålet til 200 kr. fra 190 kr. Anbefalingen "køb" gentages.

Bankaktien steg torsdag 0,6 pct. til 161,55 kr.

Pandora, der faldt 5,0 pct. torsdag til 546,40 kr., er fortsat i søgelyset efter torsdagens regnskab fra den amerikanske smykkekollega Signet, der nedjusterede forventningerne til sit forskudte helår, da det har set mere pres på kunderne ved lavere prispunkter. Det sendte Signet ned med 10,7 pct., og herhjemme vendte Pandora et plus på cirka 1 pct. til et minus på 5 pct.

Og så kunne Bavarian Nordic torsdag aften se Astrazeneca og Sanofi få anbefalet deres fællesudviklede RSV-vaccine til brug hos børn af et panel af rådgivere under den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, Food and Drug Administration. De i alt 21 rådgivere anbefalede enstemmigt anvendelsen af RSV-vaccinen på både nyfødte og spædbørn. Rådgiverne fremhæver særligt vaccinens sikkerhedsprofil.

Bavarian arbejder på en vaccine mod luftvejssygdommen RSV, og vaccineselskabet forventer at offentliggøre resultater fra sit fase 3-studie i løbet af sommeren.

Aktien steg 1,4 pct. torsdag til 207,10 kr.

Læs også: SAS boykotter amerikansk gigant - de er blevet sortlistet

Læs også: C25-topchef: 'Vi har været ramt af historisk turbulens'

.\˙ MarketWire