Henter kommentarer

Her er aktierne, der kommer i fokus i onsdagens handel


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

En række kursmålsjusteringer giver opmærksomhed til selskaber som Ørsted, GN og Maersk Drilling før åbningen af onsdagens danske aktiehandel, der tegner til at starte let positivt.

I USA blev de positive takter fra mandag i hvert fald fortsat tirsdag, hvor Nasdaq-indekset satte lukkerekord nummer 15 i år.

Det replikeres i den asiatiske handel, og også futures indikerer let fremgang i både USA og Europa.

Fremgangen kommer efter et par dage med skrammer i sidste uge oven på rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der fremskrev sine postpandemiske renteforhøjelser til at starte i 2023.

I en tale til Repræsentanternes Hus tirsdag afslørede Jerome Powell, der er chef for centralbanken, dog igen mere dueagtige toner og fastslog, at Federal Reserve bestemt ikke har travlt med at stramme pengepolitikken.

Det understøttede markederne, og herhjemme steg C25-indekset med 0,2 pct. til 1839,80.

Læs også: Lau Svenssen: Alle vil møde J-kurven

ØRSTED IGEN RAMT AF SÆNKET KURSMÅL

Tirsdag havde energiselskabet Ørsted en svær dag efter et sænket kursmål fra Deutsche Bank, og onsdag er der igen negativt fortegn ud for en analyseændring for selskabet.

Amerikanske Jefferies har således sænket sit kursmål for Ørsted til 890 kr. fra 950 kr., og ifølge data fra Bloomberg News er den neutrale anbefaling "hold" samtidig fastholdt.

Ørsted faldt tirsdag 0,7 pct. til 868 kr. Aktien er samlet set faldet med godt 30 pct. i år.

FLERE POSITIVE ÆNDRINGER I SPIL

For GN, Maersk Drilling og Nordea er det omvendt med positive briller, analytikerne har kigget regnearkene igennem igen.

GN har af Citigroup fået løftet sit kursmål til 640 kr. fra 600 kr., skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tirsdag steg GN-aktien med 2,8 pct. til 550,80 kr.

Blandt sidepapirerne har både Nordea og Maersk Drilling også fået højere kursmål - begge fra amerikanske JPMorgan.

For Nordea har storbanken løftet sit kursmål til 88,11 kr. fra 73,56 kr., og samtidig gentages den positive anbefaling "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Nordea-aktien faldt tirsdag med 1 pct. til 68,90 kr. Dermed indikerer det nye kursmål et potentiale på 27,9 pct.

Læs også: Pensionsgigant: Stadig positive aktieudsigter – men usårligheden forsvinder

Maersk Drilling kan glæde sig over et løft i kursmålet til 280 kr. fra 224 kr. Aktien i borerigselskabet steg tirsdag 0,1 pct. til 255,80 kr.

Ifølge PLX AI har svenske SEB i øvrigt skruet sit kursmål for Royal Unibrew op til 900 kr. fra 850 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb".

Unibrew-aktien steg 1,0 pct. til 796,20 kr. tirsdag.

Endelig har Danske Bank regnet sig frem til et nyt kursmål for NNIT-aktien, der tirsdag faldt med 0,3 pct. til 124,20 kr.

Det nye kursmål lyder på 140 kr. mod tidligere 124 kr., og anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

RINGKJØBING LANDBOBANK KØBER KUNDEPORTEFØLJE

Ringkjøbing Landbobank har overtaget alle kunderne i fra BIL Danmark, der er en filial af Banque Internationale à Luxembourg.

Banken har afdelinger i både København og Aarhus, og overtagelsen omfatter udlån på 1,2 mia. kr., indlån på 0,9 mia. kr. samt aktiver under forvaltning og depotværdier på 6 mia. kr. fordelt på omkring 500 familier og selskaber.

- Kundeporteføljen passer godt til Ringkjøbing Landbobanks kompetencer inden for Private Banking, og samtidig vil vi kunne udbrede produktudbuddet over for de overtagne kunder betydeligt, skriver banken onsdag morgen om overtagelsen.

Aktien i Ringkjøbing Landbobank steg tirsdag 1,1 pct. til 634 kr.

Læs også: Dansk aktie har ikke været med til børsfesten - dette kan måske holde hånden under kursen

Læs også: Pengeregn på vej fra storbankerne: Disse aktionærer kan blive forgyldt

/ritzau/FINANS