Henter kommentarer

Her er aktierne, der kommer i fokus i tirsdagens handel


 
Hvorfor hedder det ‘bull og bear’? Det spørgsmål dyster Millionærklubben-vært Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen om at svare først på i videoen ovenfor.
Vis mere

Et skidt eftermarked mandag aften i USA efter et skuffende regnskab fra det sociale medie Snap kan meget vel komme til at påvirke stemningen på markedet i Europa fra åbningen tirsdag.

Futures for de tre ledende amerikanske indeks ligger tirsdag morgen 0,6-1,6 pct. lavere, men det er dog efter pæne stigninger mandag i USA på 1,6-2,0 pct.

Men den tyske DAX-future falder tirsdag morgen 0,7 pct. og indikerer altså en lettere negativ åbning på børsen i Frankfurt.

Tirsdag morgen er risikovilligheden også afkølet noget i Asien, konstaterer Jyske Bank i en morgenkommentar og peger på, at der er skepsis om, hvorvidt Kinas nye stimulanser "kan afværge en betydelig vækstnedgang i kølvandet på nedlukningerne."

»En advarsel fra Snapchat om, at selskabet ikke kan leve op til forventningerne for andet kvartal hjælper heller ikke på humøret. Der er udsigt til kursfald på 0,5 pct., når de europæiske markeder åbner her til morgen,« skriver Jyske Bank.

Læs ogå: Meta høvlet ned i eftermarkedet

Herhjemme startede eliteindekset, C25, ugen med et fald på 0,3 pct. til 1648,74, hvor Vestas toppede med et plus på 4,7 pct. til 164,08 kr., mens Rockwool lå i modsatte ende med et fald på 5,3 pct. til 1877 kr.

Bavarian Nordic har været i fokus den seneste uge, efter at udbruddet af abekopper i en række lande har givet opmærksomhed om selskabets vaccine, Jynneos, som er den eneste godkendte på markedet til netop denne indikation.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) mener ifølge Reuters dog ikke, at der er behov for massevaccination mod abekopper , efter at sygdommen er begyndt at sprede sig uden for Afrika.

God hygiejne og sikker seksuel adfærd skal i stedet kontrollere spredningen af sygdommen, siger Richard Pebody, der leder WHO Europas afdeling for højrisikopatogener. Han siger også, at der findes et relativt begrænset antal vacciner.

Bavarian Nordic steg mandag 2,6 pct. til 222,30 kr. og er i løbet af de seneste fem handelsdage dermed steget 70 pct. Til trods opturen er aktien dog faldt 17 pct. samlet i 2022.

Der er analysenyt om Simcorp, som har fået skåret kursmålet til 500 kr. fra 540 kr. af den franske finanskoncern BNP Paribas Exane. Det fremgår af Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat negative "underperform".

Aktien faldt mandag 0,4 pct. til 512,60 kr. og er i 2022 faldet 27 pct.

Der kommer tirsdag kvartalsregnskab fra Danske Andelskassers Bank, Fynske Bank, SP Group, Newcap og Luxor.

Læs også: Advarer om 'større og hurtigere forværring' – nu dykker aktien

Læs også: Børsmareridt? Selskaber på dansk børs misser egne mål

.\˙ MarketWire