Henter kommentarer

Her er aktierne, der kommer i fokus i torsdagens handel


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Genmab er i fokus fra åbningen torsdag, efter at finanshuset Jefferies, som siden 2010 har anbefalet "køb" af biotekselskabets aktie, nu mener, at det er tid til at trække i bremsen.

Overordnet peger futures torsdag morgen på stabilisering efter de seneste ugers fald. Den tyske Dax-future peger op med 0,1 pct., efter at det paneuropæiske Stoxx 600-indeks onsdag faldt 0,8 pct. til det laveste niveau siden 30. juli.

Markedet kan måske hente støtte i en positiv afslutning på børshandlen torsdag aften i USA.

- De amerikanske investorer genfandt risikovilligheden i aftes efter europæisk lukning, og det sendte S&P500 op med 0,9 pct. Energi var den helt store vinder, der nød godt af en stigning i olieprisen på ca. 1,5 dollar. Olieprisen fik medvind, da de amerikanske olie- og benzinlagre faldt mere end ventet efter orkanen Idas hærgen, skriver Jyske Bank i en morgenkommentar.

LAVESTE NIVEAU SIDEN 3. AUGUST

Herhjemme faldt C25-indekset onsdag med 1,1 pct. til 1952,35, hvilket var det laveste niveau siden 3. august. Hver var en analyse fra Jefferies i øvrigt også med til at påvirke markedet, idet anbefalingen af Ørsted blev sænket til "underperform" og bidrog til et fald i den aktie på 5,9 pct.

Nu har Jefferies kigget nærmere på Genmab, og det har mundet ud i en sænkning af anbefalingen til "hold", mens kursmålet er blevet opdateret og hævet til 3035 kr. fra 2800 kr.

- Vi ser mangel på kortsigtede katalysatorer til at fastholde aktiens momentum, skriver Jefferies i analysen.

Læs også: Nordnet: Store udsving afslører nervøse investorer og korrektionsrisiko

Også Goldman Sachs har justeret kursmålet for Genmab, og det har her fået et pænt løft til 2990 kr. fra 2270 kr. Anbefalingen er her fortsat "neutral".

Onsdag faldt Genmab-aktien 2,8 pct. til 2702 kr., og der er dermed blevet høvlet en del af aktiekursen siden lukkerekorden fra forrige mandag på 3100 kr.

Pandora kan fortsat tiltrække sig noget af opmærksomheden, efter at selskabet tirsdag holdt kapitalmarkedsdag, der på dagen sendte aktien op med 6,8 pct. Onsdag faldt aktien dog 2,0 pct. til 837,80 kr.

Gårsdagens stigninger i oliepriserne kan måske smitte positivt af på Maersk Drilling, som onsdag ikke nåede at profitere af de stigende oliepriser og faldt 1,5 pct. til 235,40 kr. En tønde af den europæiske Brent-olie koster torsdag morgen 75,53 dollar, og siden sidste torsdag er prisen steget fra 71,45 dollar.

ENDNU EN KØBSANBEFALING TIL FLS

På analysefronten har FLSmidth fået genoptaget sin dækning med anbefalingen "køb" af Danske Markets, der har sat kursmålet til 300 kr. Finanshuset suspenderede dækningen af aktien i august, idet den medvirkede til FLSmidths nylige aktiesalg til finansiering af opkøbet af Thyssenkrupps mineudstyrsforretning.

Inden da havde Danske Markets anbefalingen "hold" med et kursmål på 265 kr.

FLSmidth-aktien steg onsdag 2,4 pct. i 241 kr., efter at Nordea havde genoptaget sin dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 325 kr

Torsdagen byder på regnskaber fra Agat Ejendomme og Chemometec. For Agats vedkommende gælder det tal for andet kvartal, mens Chemometec fremlægger årsregnskab for 2020/21.

Agat Ejendommes aktie faldt torsdag 0,4 pct. til 2,35 kr., og Chemometec dykkede 2,5 pct. til 948,50 kr.

Læs også: Lau Svenssen: Nokia jagter comeback med 2 trumfkort - aktien kan blive fantastisk

Læs også: Flere kursmålsløft til Pandora efter kapitalmarkedsdag - få overblikket her

.\˙ MarketWire