Henter kommentarer

Her er året startet lige så dårligt som under finanskrisen


Man skal tilbage til 2008 for at finde det tidspunkt, de danske investeringsfonde har givet et dårligere afkast, end de har gjort i årets første måned.

Det skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Dog har de kedelige afkast ikke stoppet investeringslysten. I januar blev der købt op i danske investeringsfonde for 8,2 mia. kr., hvilket er det største månedlige nettokøb siden juli 2021.

Siden coronakrisen ramte Danmark for snart to år siden, er danskerne strømmet ind på aktiemarkedet. En stor del af dem har kun oplevet fremgang på de finansielle markedet, og derfor er det ifølge Kåre Valgreen, investeringschef i Finans Danmark, spændende at se, hvordan investorerne reagerer, når markedet er ramt af modvind.

»Det er nok en overdrivelse at kalde faldene i januar for en decideret syretest af investorernes nerver, men foreløbigt er der intet, der tyder på, at investorerne hurtigt rammes af panik. Tværtimod tyder de store opkøb på, at i hvert fald fondsinvestorerne tænker langsigtet og har mindre fokus på kortsigtede udsving,« lyder det i meddelelsen.

Finans Danmarks tal afslører, at investorerne i løbet af januar har forsøgt at sprede deres investeringer.

Katogorierne 'Udenlandske aktier', der omfatter aktiefonde med forskellige geografiske fokus og 'Blandede fonde', der består af fonde med både aktier og obligationer, har oplevet de største nettokøb i januar.

»Når det kommer til investering, er spredning altid godt. Men det er særligt, når bølgerne går allerhøjst på markederne, at investorerne mærker, at en veldiversificeret portefølje kan hjælpe med at give ro i maven. Spredning er ikke en garanti imod tab, men det skærmer imod de største fald, og gør det nemmere at ignorere udsvingene og undlade at paniksælge,« udtaler Kåre Valgreen.

Læs også: Se listen: Her er de bedste betalte entertainere i 2021

Læs også: ​Danmarks rigeste mand køber op i aktie