Henter kommentarer

Her er storbanks 8 nordiske aktiefavoritter


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Dem kan du se mere om her
Vis mere

Handelsbanken slutter hver uge af med at udgive et notat med en status over aktiemarkederne.

I notatet afslører banken sine aktiefavoritter inde for forskellige sektorer blandt nordiske aktier.

For at kunne sammenligne og følge udviklingen i de forskellige brancher er aktiemarkedet inddelt i sektorer. Ofte klarer aktier fra en bestemt branche  - eller sektor - sig godt eller dårligt på samme tid.

Bankaktierne klarede sig eksempelvis dårligt under finanskrisen i 2008-09, mens teknologi-aktierne klarede sig dårligt, da it-boblen sprang omkring årtusindskiftet. Under coronakrisen har selskaber inden for fly-, oplevelses- og hotelbranchen eksempelvis været udfordret.

 1. SSAB - Inden for materialesektoren er Handelsbankens favoritaktie SSAB, der beskæftiger sig med produktion og salg af stål- og konstruktionsløsninger. Banken har en købsanbefaling og et kursmål på 60 svenske kr. Det er på trods af det skarpe opsving i stålpriserne er aftaget, men banken finder alligevel aktien interessant.

  » Konverteringspriserne er således steget ganske markant de seneste måneder hvilket vil være understøttende for et fornuftigt indtjeningsmomentum på kort- og mellemlang sigt. SSAB-aktien har underperformet relativt til sine amerikanske og europæiske konkurrenter siden 1. januar 2020,« står der i notatet.
 2. Valmet - Valmet er i øjeblikket bankens favoritaktie inden for industrisektoren. Den finske virksomhed beskæftiger sig med udvikling, fremstilling og salg af udstyr og værktøjssystemer til minedrift- og byggebranchen. Handelsbanken har en købsanbefaling og et kursmål på 42 euro.
 3. Electrolux - Det svenske industriselskab, der blandt andet er kendt for at producere støvsugere, er bankens favorit inden for diskretionært forbrug. Banken har en købsanbefaling samt et kursmål på 320 svenske kr.

  »Electrolux er således den billigst prisfastsatte aktie i vores analyseunivers i sektoren for husholdningsapparater. Imidlertid vurderer vi, at hjemmearbejde vil blive en mere integreret del af arbejdspladserne, hvilket vil føre til en mere strukturel og flerårig efterspørgselsstigning på husholdningsapparater,« skriver banken blandt andet.
 4. Essity - Inden for sektoren stabilt forbrug er Handelsbankens favorit det globale hygiejne- og sundhedsselskab Essity, der udvikler, producerer og sælger produkter inden for blandt andet babypleje. Banken har en købsanbefaling og et kursmål på 320 svenske kr.

  »Med priserne på papirmasse på et rekordhøjt niveau samtidig med, at Essitys prisstigninger først får fuld effekt i de kommende måneder, erkender vi, at outperformance for aktien ligger et par måneder ude i fremtiden,« beggrunder banken.
 5. Novo Nordisk - Den danske C25-darling Novo Nordisk er Handelsbankens aktiefavorit inden for sektoren sundhedspleje. Bankens kursmål lyder på 510 kr.
 6. TietoEVRY - Det norske it-serviceselskab TietoEVRY er storbankens favorit inden for it-sektoren. Anbefalingen lyder på køb og kursmålet er 35 euro.

  »​Vi fastholder vores overbevisning om, der fortsat er et uforløst og enormt potentiale i TietoEVRY-aktien, særligt taget den nuværende prisfastsættelse i betragtning,« skriver banken.
 7. Jyske Bank - Landets tredjestørste bank er Handelsbankens aktiefavorit inden for finans. Banken har en hold-anbefaling samt et kursmål på 320 kr. på Jyske Bank-aktien.
 8. Nokia - Handelsbankens favorit inden for telekommunikation er finske Nokia. Banken har et kursmål på 5,8 euro og en købsanbefaling.

  »Den 13. juli meddelte Nokia, at de forventer at opjusterer deres guidance for 2021 i forbindelse med aflæggelsen af 2. kvartalsregnskabet den 29. juli. Dette er en klar indikation på, at Nokia så småt er ved at genvinde markedsandele,« skriver banken blandt andet.

Læs også: ​Snart bliver det nemmere at rejse: Her får du mest for pengene på din sommerferie

Læs også: Saxo Bank: Europa står foran stor grøn omstilling - disse 40 aktier kan få dig med