Henter kommentarer

Her er verdens bedste aktieland i 2020


 
I videoen ovenfor kan du se mere om C25-indekset
Vis mere

 

Ligesom 2020 er et helt særligt år på alle plan, så er det også tilfældet på aktiemarkedet. Verdens suverænt bedste aktiemarked har hjemme i på Nikolaj Plads i Indre By i København. Intet slår nemlig danske aktier i år.

Dansk erhvervsliv har to markante sektorer, der begge løber med på to globale megatrends: Sundhed og grøn omstilling.

Da coronakrisen og lockdown tog livtag med verdensøkonomien i foråret, har investorer søgt med disse megatrends, herunder teknologi, og det har i den grad gavnet danske i gennemsnit. Modsat de store europæiske børser i London, Frankfurt og Paris er Københavns Fondsbørs nemlig proppet med medicinal, biotek og grønne aktier.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Toneangivende C25-indeks med de 25 mest handlede danske aktier er steget med omkring 25 pct. i år. End ikke de store amerikanske teknologiselskaber på Nasdaq-børsen kan følge med i det tempo. Danske aktier er hamret i vejret som verdens bedste, mens børserne i vores nabolande samtidig er faldet markant. Det danske marked er i global sammenligning stort set blottet for tung industri, bilproducenter, rejse- og turismeaktier.

Det massive fokus, der har været på bæredygtighed og klimavenlige selskaber, har betydet, at eksempelvis vindmøllegiganten Vestas og energimastodonten Ørsted har kunnet se deres respektive aktier fare til vejrs i 2020.

Det har med andre ord betydet, at det danske aktiemarked som helhed har klaret sig bedre end de lande, som vi traditionelt sammenligner os med - det tæller blandt andet det amerikansk, svenske, tyske, norske og svenske aktiemarked. Helt i bunden af listen finder vi lande som Zambia, Mauritius, Colombia og Sydafrika.
Download Euroinvestors app og få nyheder om aktier og aktiemarkedet. Her finder også aktiepodcasten Millionærklubben, der dagligt følger udviklingen på aktiemarkederne.