Henter kommentarer

Hug til bitcoin og fremgang i Kina: Her er det finansielle overblik mandag


Endnu en dag venter på de finansielle markeder, og i Kina tegner det sig til at blive en god en af slagsen for aktionærerne.

Kinesiske aktier nærmer sig nemlig deres højeste niveau i to måneder, skriver Bloomberg. Det sker efter, at det kinesiske styre har fremlagt en ny plan, der skal redde boligmarkedet – og det har sat liv til forventningerne om, at Kina snart kan vriste sig fri af landets benhårde coronapolitik.

Med de ord – lad os dykke ned i markederne:

Investorerne vender tommelfingeren en anelse ned til japanske aktier denne morgen. De bakker 0,8 pct. målt på fra det store og brede Nikkei-indeks.

Humøret er dog noget bedre blandt investorer med kinesiske aktier. De marcherer frem med 2,8 pct. fra morgenstunden dansk tid, når man kigger på Hang Seng-indekset, der hører til i Hong Kong.

En stille og rolig fremgang ser ud til at ske, når handlen med europæiske aktier tager fart klokken 9. Europæiske aktier i Stoxx 50-indekset står til at stige 0,4 pct., viser futures. Stoxx 50-indekset består af 50 aktier i store europæiske virksomheder.

Modsat står amerikanske aktier til at tabe luft efter sidste uges massive stigninger på baggrund af inflationstal, der var lavere end ventet. Der er udsigt til at S&P 500, Dow Jones-indekset og det teknologitunge Nasdaq-indeks falder med 0,2-0,5 pct., viser futures. Aktiehandlen i USA begynder klokken 15.30 dansk tid.

Olieprisen er steget med omkring 2 dollar siden fredag. Den amerikanske WTI-olie handles til nu til 89 dollar tønden, imens den europæiske Brent-olie ligger på lidt over 96 dollar for samme mængde.

Guldprisen stiger med en dollar siden prisen fredag morgen, således at et ounce af ædelmetallet kan anskaffes for 1.761 dollar.

Den omtumlede kryptovaluta bitcoin fortsætter sit fald fra tinderne. Den digitale mønt er i løbet af de seneste 24 timer faldet 5,9 pct. Bitcoin handles nu til 15.840 dollar.

Læs også: Kryptobørs søger om konkursbeskyttelse og topchef træder tilbage

Læs også: Investorhit står i flammer