Henter kommentarer

Hundredtusinder har penge til gode: Sådan tjekker du, om det er dig


3,7 milliarder kroner.

Så mange penge har 741.000 danskere til gode i feriepenge.

Pengene er nemlig ikke blevet udbetalt endnu, til trods for, at ferien skal afholdes inden nytår.

Derfor opfordrer ATP, der administrerer danskernes feriepenge, nu til, at man på borger.dk tjekker, om man har feriepenge, som man endnu ikke har fået bestilt.

De 741.000 danskere med penge til gode er timelønnede lønmodtager og fratrådte funktionærer, der enten har skiftet job eller nu er ledige, siger ATPs koncerndirektør Anne Kristine Axelsson i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»De har tilsammen optjent 3,7 mia. i feriepenge, som de kan få udbetalt, hvis de holder ferie og bestiller pengene på borger.dk.«

Koncerndirektøren har svært ved at sige præcist, hvorfor så mange danskere endnu ikke har bestilt deres feriepenge. Et bud er dog, at nogle danskere vil forsøde juletiden med de ekstra mønter.

»Forventningen er, at der vil blive bestilt en del feriepenge i forbindelse med julen, men erfaringen er, at langt fra alle feriepenge bliver bestilt. Derfor opfordrer vi kraftigt til, at man tjekker, om man skulle have feriepenge til gode. Når det er sagt, vil der også være lønmodtagere, der er forhindret i at holde ferie, som har mulighed for at få overført ferien næste år,« siger Anne Kristine Axelsson.

Den sidste mulighed for at få pengene udbetalt, såfremt man har afholdt ferie i indeværende ferieår, er 30. september 2023.

Derefter vil pengene blive overført til en feriefond.