Henter kommentarer

Hvornår skal du sælge din aktie?


Hvornår skal du sælge din aktie?

Det spørgsmål har chefstrateg Henrik Henriksen fra Petersen & Partners et bud på i Millionærklubben et bud på.

Hvis du sidder med en aktie, der er steget kraftigt, kan du se på, om aktien ser dyr ud i forhold til udviklingen i selskabets indtjening, forklarer han.

»Hvis du pludselig har tjent 30-50 pct. og den begynder at se dyr ud i forhold til selskabets nøgletal historisk set, skal du spørge dig selvom historien (om selskabet, red.) har ændret sig,« udtaler han.

Læs også: Sådan vil aktieanalysechefen investere 100.000 kr.

Det vil for nogle også give mening at beslutte sig for, at man sælger ud af sine aktier, når den falder x pct., forklarer han.

Hvis du synes, at det er svært at sælge ud af dine vinderaktier, så er du ikke den eneste. Det samme mener Henrik Henriksen, der påpeger, at investorer bør huske, at aktiemarkedet – målt på amerikanske aktier – historisk set er steget 8-10 pct. om året i gennemsnit.

Strategen understreger, at det er svært at komme med tommelfingerregler, men hvis du har fået et større afkast, end man kunne forvente, så bør du overveje at se på aktien.

Læs også: Advarer investorer: Frygter det her vil ramme aktierne

Det hører med til historien, at tendenser spiller en rolle i aktiemarkedet, hvilket ifølge chefstrategen betyder, at en aktiekurs kan fortsætte længere op eller ned, end mange forventer.

Der er dog forskellige investeringsstile, fordi andre investorer mener, at du som investor bør holde fast i dine vinderaktier og omvendt, at det gælder om at sælge ud af sine taberaktier.