Henter kommentarer

| Opdateret

Hydract satser på børsnotering

Selskabet Hydract går efter at blive børsnoteret på vækstbørsen First North.

Det oplyser selskabet, der står bag en patenteret vandhydraulisk procesventil, i en børsmeddelse mandag.

Procesventilen gør »produktionen mere effektiv, bæredygtig og samtidig kan sænke strømforbruget til ventiler hos bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter med 90 pct.,« lyder det i meddelelsen.

Hydract går efter at rejse 31-35 mio. kr., der skal bruges til at styrke virksomhedens salg- og markedsførings indsats, så produktet kan sælges globalt.

»Den bedre præcision og pålidelighed åbner samtidig op for helt nye muligheder i produktionen, såsom inline mixing, hvor forskellige basisprodukter kan blandes til et færdigt produkt direkte til tappelinjen.«

Selskabet håber på at tappe ind i det samlede marked for procesventiler til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter, som anslås til at være på op mod 10 mia. kr. årligt. Virksomheden forventer med Hydract-ventilen at få »et betydeligt fodfæste i det eksisterende marked.«

Derudover forventer virksomheden, at en kommende såkaldt »inline mixing funktionalitet,« vil skabe et nyt marked med et potentiale på helt op mod 50 mia. kr. Der er dog i dette tilfælde tale om et »engangspotentiale, som skal udfoldes over en årrække, hvor inline mixing teknologien rulles ud på markedet,« oplyser Hydract i meddelelsen.

»Udviklingen af Hydract-ventilen begyndte i 2008 i tæt samarbejde med Carlsberg Danmark, og undervejs er der tilført 41 millioner kroner i støttemidler fra EU og Markedsmodningsfonden. Siden 2016 har Carlsberg som kommerciel kunde genereret en samlet omsætning på 19 mio. kroner, og i dag er Hydract-løsningen en integreret del af produktionen i Carlsbergs bryggeri i Fredericia. Hydract-ventilen giver adskillige fordele i produktionen hos Carlsberg - som bedre udnyttelse af produktionsudstyr, mindre spild og lavere forbrug af vand og kemikalier,« lyder det fra Hydract.

»I 2008 indgik vi et udviklingssamarbejde med Carlsberg, og det har resulteret i, at deres bryggeri i Fredericia nu har fået installeret den fulde Hydract-løsning. Det betyder at, Carlsberg nu med inline mixing kan producere færdigt øl på timer i stedet for uger. Dermed kan de meget hurtigere ramme et marked, der bliver mere og mere omskifteligt. Alt i alt bliver produktionen langt mere effektiv og mere grøn,« oplyser Hydracts topchef, Peter Espersen.