Henter kommentarer

I dag sker det - ændring på vej i Danmarks vigtigste aktieindeks


Mandag rykket der rundt i landets vigtigste aktieindeks.

Fra og med mandag den 18. december, vil vi se to nye ansigter i C25-indekset: NKT og Zealand Pharma.

Investorerne må omvendt sige farvel til ingeniørkoncernen FLSmidth og it-selskabet Netcompany, der ryger ud af det prestigefyldte aktieindeks.

Ændringen kommer efter den sædvanlige gennemgang, som Nasdaq Copenhagen laver hvert halve år for at tjekke op på virksomhedernes præstationer. 

NKT, som er stærke inden for energiinfrastruktur, og Zealand Pharma, der laver avancerede lægemidler, har begge gjort det så godt, at de bliver en del af aktieindekset.

Udskiftningen har ifølge Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, været 'kendt og forventet' i nogen tid. Det betyder, at de fleste investorer har haft tid til at forberede sig på ændringer. Derfor ventes ændringerne ikke at påvirke aktiekurserne i særlig grad, forklarer han:

»Dagens kurspåvirkninger kan komme fra de indeksforeninger, som skal tracke indekssammensætningen, og som ikke kan frontrunne udviklingen, fordi de så kommer til at handle udenfor indekset indtil indeksændringen er gennemført. Det sker i dag. Der kan komme lidt kursbevægelser i dag ved tilpasningen, men næppe meget store kursbevægelser.«

Du kan se de forskellige aktier i C25-indekset ved at klikke her.