Henter kommentarer

I eftermiddag lander et nøgletal, der kan »rykke markederne«


Tirsdag kommer de amerikanske inflationstal, og det kan sende markederne op eller ned.

Nøgletallene har nemlig stor betydning for den næste rentebeslutning fra den amerikanske centralbank.

Ifølge Jakob Vejlø, der er chefstrateg i Bankinvest, kommer tallene til at være afgørende for aktiemarkedet:

»Markedet vil være følsomt overfor særligt kerneinflationen, for investorer er hyper-opmærksomme på, hvor hurtigt inflationen kommer ned. Tallene skal ikke lande ret langt væk fra forventningerne, før det kan rykke markederne,« siger Jakob Vejlø til Børsen.

Omny Studio Clip

Erfaren investor ser et skifte i dansk aktie

Læs også: Disse tre ting strategen vil holde særligt øje med i dag

Markederne forventer en årlig inflation på 2,9 pct. sammenlignet med januar sidste år. Det indikerer samtidig en månedlig inflation på 0,2 pct.

Kerneinflationen, der er inflationen renset for fødevarer og energi, forventer markedet vil lande på 3,7 pct. sammenlignet med januar sidste år og en kerneinflation fra måned til måned på 0,3 pct. 

Hvis den månedlige inflation lander lavere end forventet, så vil det kunne holde gang i aktiefesten lidt endnu, skriver investeringsstrateg hos Saxo Bank, Oskar Bernhardtsen, i en kommentar.

Til gengæld påpeger han, at hvis der skal være håb om en rentenedsættelse i marts, så skal inflationen slå forventningerne markant.

»Skal man håbe på en rentesænkning fra FED allerede til marts, skal vi se inflationen komme ud meget under, hvad der er ventet. Det vil i mine øjne sige en månedlig inflation, der er negativ,« skriver Oskar Bernhardtsen.

Tallene bliver offentliggjort 14:30 dansk tid, og du kan følge udviklingen på Euroinvestor.dk

Læs også: Vil du slå markedet? Sådan mener storbanken, at du kan gøre det i 2024

Læs også: Britisk chipaktie fortsætter himmelflugt