Henter kommentarer

Ikke én analytiker anbefaler at sælge amerikansk tech-mastodont


 

Anbefalingen af aktien i den amerikanske softwarekæmpe Microsoft er onsdag blevet sat op til "neutral" fra "sælg" af finanshuset Guggenheim.

Dermed er der ikke en eneste analytikere på Wall Street, der nu har et negativt syn på verdens største softwareselskab, ifølge data fra Bloomberg News.

Læs også: 5 mulige vinderaktier: Sådan vil aktiechefen investere 100.000 kroner lige nu

Det mere positive syn på Microsoft fra Guggenheims side skyldes, at analytikeren i finanshuset regner med yderligere medvind fra brugen af kunstig intelligens, der udgør en mulighed for øget salg af softwareabonnementer hos Microsoft.

- Ligesom alle andre på denne planet forventer vi, at den generative kunstige intelligens vil blive mere end bare en historie, om end vi stadig stiller spørgsmålstegn ved hvor mange penge og over hvilket tidsperiode, der vil bliver realiseret, lyder det i en kommentar fra analytiker John DiFucci.

Læs også: Aktiestrateg advarer mod udviklingen: De her aktier er sårbare – kan blive mindre værd

Microsoft præsenterede i juli sine nye værktøjer baseret på kunstig intelligens, der kan tilkøbes til Microsofts Office-pakke, Produktet har fået navnet Microsoft 365 Copilot, og prisen er i snit på 30 dollar per bruger per måned. Oveni det, Microsoft 365 allerede koster kunderne.

Copilot er blevet testet sammen med 600 af softwareselskabets kunder, herunder General Motors og Goodyear, og værktøjerne udbydes i abonnementsplaner for 12,5 til 57 dollar per måned.

Læs også: Lau Svenssen om dansk aktie: 'Den er billig, og det er en vinder'

Der er registreret 61 finanshuses anbefalinger af aktien i Microsoft, ifølge dataene fra Bloomberg News. Heraf er 54 positive, syv er neutrale, og ingen er negative.

Det gennemsnitlige kursmål er samtidig på 396,17 dollar, hvilket peger i retning af et kurspotentiale på 25 pct.

.\˙ MarketWire