Henter kommentarer

Dansk investeringschef: Derfor er vi begyndt at købe op

Foto: LUCAS JACKSON
Vis mere

Markedet har oplevet så brutale fald, at man hos Dansk Formue- og Investeringspleje er begyndt at købe op.

Det begyndte man på i slutningen af sidste uge, fortæller investeringschef Johnny Madsen til Euroinvestor.  Her havde man inden den massive aktienedtur haft en overvægt af defensive, markedsledende selskab med pæne balancer.

»Det, vi gør nu, er, at vi køber bredt op i en indeksbaseret investeringsforening. Vi tror på, at markedet kommer til at rette sig igen i løbet af de næste par år,« udtaler investeringschefen.

Opkøbet er blandt andet baseret på en række målinger af stemningen blandt investorer. Investorerne har ikke været så negative siden slutningen af februar og starten af marts i 2009 under finanskrisen. Det var som bekendt lige inden, at markedet vendte, bemærker Johnny Madsen.

Han fortæller, at man hos Dansk Formue- og Investeringspleje allerede har købt op én gang, og at man har gjort klar til at købe op en gang mere. Det venter man dog med, indtil det står mere klart, hvordan coronavirussen og de økonomiske konsekvenser udvikler sig.

Når investorerne er så negative, og markedet er faldet en tredjedel, så er der i vores optik indregnet så meget skidt, at det giver mening at tage noget risiko. Det kommer selvfølgelig an på den enkelte investors risikoprofil og tidshorisont, påpeger han.

»Det skal derfor være langsigtet penge, for det er umuligt at forudsige, hvordan forløbet omkring coronavirussen udvikler sig,« udtaler Johnny Madsen, der med 'langsigtet' mener tre-fem år.

For den enkelte investor gælder det, at hvis der er tale om en langvarig recession, skal man have selskaber, der ikke er konjunkturfølsomme - for eksempel medicinalselskaber.

Læs også: 19 medicinalaktier, du bør kende

Derfor falder det også i tråd med, at Novo Nordisk er Dansk Formue- og Investeringsplejes største position.

Johnny Madsen har over for Børsen påpeget, at du som investor omvendt ikke bør ligge for tungt investeret i defensive virksomheder, hvis du tror, at nedturen bliver kort.

»Vi har taget elevatoren ned i stedet for trappen. Og tager vi også elevatoren op, skal man passe på, man ikke lægger sine investeringer for meget over i de defensive aktier,« har han udtalt til avisen.

Jo længere og dybere recessionen bliver, jo sværere bliver det for de konjunkturfølsomme selskaber. Man skal bare være opmærksom på, at når noget får så mange klø, som det har fået nu, så er vores råd, at man bør købe bredt op, forklarer han.

Der er dog ikke til at sige, om markedet udviklet sig som en V-form eller et U. Johnny Madsen tror dog mere på, at det vil blive som et kvadratrodstegn, √.

»Nu har vi fået en meget kraftig nedtur, og så får vi en modreaktion opad. Billedlig talt har vi taget elevatoren ned, og så tager vi den måske et stykke op, hvorefter vi tager trappen,« forklarer han.

Hans råd er som altid - både inden og efter krisen.

»Sørg for at have en porteføjle med god spredning både sektormæssigt og geografisk og med kvalitetsaktier.«

Læs også: Finanshus: Disse kvalitetsaktier er 'nærmest tyveri'

Læs også: 5 stærke aktier: 'Aktien har potentiale til at blive fordoblet over et par år'