Henter kommentarer

Investeringsøkonom før vigtigt regnskab: Hold øje med fremtiden


Hvis der er en ting, som man skal holde øje med i regnskabet fra Nvidia, så er det fremtiden.

Det vurderer investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, der kigger frem mod regnskabet for den amerikanske chip-gigant.

»En ting er fortiden, men noget andet og meget vigtigt er fremtiden. Her er det ikke mindst omsætningen, som investorerne skal holde øje med,« skriver han i en kommentar.

Per Hansen udlægger to scenarier, som begge bunder i netop virksomhedens omsætning. For omsætningen kan komme over konsensus, som er markedets forventninger, på godt 20,5 mia. dollar., og hvis det sker, så kan der være positivt nyt.

»Hvis Nvidia eksempelvis rapporterer en omsætning på 21 mia. dollar, er det sandsynligt, at guidance for 1. kvartal ligger over konsensus, fordi 4. kvartal i så fald ligger 3 pct. over forventningerne og danner en højere basis for næste kvartal,« lyder det fra Per Hansen. 

Du kan læse mere om investeringsbegreberne i Euroinvestors aktieordbog.

Lander omsætningen til gengæld under konsensus, så kan det være dårligt nyt om fremtiden.

»Hvis Nvidia eksempelvis rapporterer en omsætning på 20 mia. dollar, er det sandsynligt, at guidance for 1. kvartal ligger under konsensus,« skriver han.

En guidance er et selskabs prognose eller forventning til de økonomiske resultater for en given periode. Nvidia har en næsten pletfri historik, når det kommer til at leve op til forventningerne.

Kun en gang har selskabet fejlet, og det var tilbage i 2022, hvor chipslagrene var fulde, og det ramte indtjeningen hos selskabet.

Det kan du læse mere om her.