Henter kommentarer

Investeringsøkonom: Meta-nedtur kan være forvarsel


Meta har med sit seneste regnskab skuffet investorerne, og det kan også få betydning for de resterende selskaber, som investorerne plejer at betragte på samme måde som selskabet bag Facebook og Instagram.

Sådan lyder det torsdag morgen i en mail fra Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, der har set nærmere på Meta-regnskabet, der blev offentliggjort efter børsluk i USA onsdag.

Investorerne straffer mastodonten ved at sende aktien ned med 15 pct. i eftermarkedet, der er et uofficielt marked for værdipapirer, som foregår i timerne efter den normale børshandel i USA.

Læs også: Investorerne er ikke glade: Barberer 200 mia. af markedsværdien

Det sker, selvom Meta leverede bedre end ventet på indtjeningen, men ifølge blandt andet CNBC, er investorerne skuffet over at topchef Mark Zuckerberg i efterfølgende udtalelser fokuserede på de områder, hvor selskabet taber penge.

Desuden påpeger investeringsøkonomen, at forventningerne til andet kvartal også kan have spillet en rolle for, hvorfor investorerne dumper aktien.

»Meta leverede her og nu, men investorerne er blevet meget mere kræsne og forbeholdne og sender aktien ned med 15 pct. Det har formentlig også en betydning for forventningerne til nogle af de andre selskaber, som investorerne plejer at sætte Meta i bås med (Amazon, Google, etc.),« skriver han og tilføjer:

»Aktier handler ikke så meget om det, som allerede er sket, men om det som virksomhederne fortæller investorerne, de tror, der vil ske det kommende kvartal/år.«

Læs også: Aktien er braget op det seneste år – nu maner Jyske Bank til forsigtighed: 'Aktien er kørt stærkt'

Per Hansen fremhæver, at også Netflix blev straffet hårdt, efter streamingkæmpen havde offentliggjort friske tal. Dog var det ikke tilfældet for Tesla, der blev sendt i vejret, men det skyldes ifølge investeringsøkonomen, blandt andet at aktien er faldet »ekstremt meget i år og selv meget skuffende tal kom ikke som nogen overraskelse.«

Med andre ord bør man ifølge Per Hansen være forberedt på, at en aktie sagtens kan blive sendt i dørken, selvom de tal, der bliver leveret, umiddelbart ser gode ud. Og det gælder særligt de store selskaber som Microsoft og Alphabet, der præsenterer friske tal i dag, torsdag. Også Amazon, der præsenterer regnskab i næste uge, falder i den kategori.

»Jeg mener, der er to ting, der afgør, om en aktie stiger eller falder. Den ene er, om selskabet selv leverer svarende til investorernes forventninger og håb, og den anden ting, der gør forskellen, er hvad for en vurdering, investoren sætter på selskabets præstation nu og fremad,« siger investeringsøkonomen.

Han fortsætter:

»Som udgangspunkt er der ingen grund til, at Meta-aktien skal ned med 15 pct. i eftermarkedet. Aktiemarkedet er 0-1. En investor køber og sælger ikke, fordi en aktie er billig eller dyr, men fordi de tror, at den falder eller stiger i morgen.«

Meta kom ud af årets første kvartal med et overskud på 12,4 mia. dollar, hvilket ifølge Reuters er en stigning på 27 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Siden årsskiftet er Meta-aktien braget op med mere end 40 pct.

Læs også: Her er eksperternes råd til renteplagede boligejere

Læs også: Storbank ændrer holdning til populær aktie: Ser stort potentiale og anbefaler 'køb'