Henter kommentarer

Investor: C25-aktie ser godt ud, men jeg vil ikke købe den


Når teknisk analytiker Lars Persson ser på Netcompany-aktien har han mange pæne ord at sige:

»Rent teknisk ser den god ud. Der er fart på alle modellerne, og den er også gået i køb,« lyder det fra investoren og fast porteføljeforvalter i Millionærklubben i fredagens afsnit af Euroinvestors podcast af samme navn.

Netcompany er et IT-selskab, som især er kendt for at have lavet en række it-systemer til det offentlige. Blandt andet står de bag Aula og coronapasset.

Læs også: Kendt investor om voldsom nedtur: Frustrerende

»Det ser godt ud, og de har også vundet flere aftaler indenfor det offentlige. Og det er jo det, når først man har fået en fod indenfor, er den svært at sparke ud igen. Den kunne man godt gamble lidt på,« siger Lars Persson.

Han bemærker dog, at P/E-værdien er lidt høj, da den ligger på 25.

P/E står for Price-Earnings, og tallet angiver, hvor meget du betaler for en krones overskud efter skat, hvis du køber aktien. P/E-tallet bruges ofte til at prissætte selskaber, hvilket vil sige, at jo højere P/E-tallet er, jo dyrere er aktien.

På trods af de pæne ord har Lars Persson ikke selv lyst til at købe aktien.

»Jeg har aldrig været rigtig vild med Netcompany. Men bare fordi jeg ikke er vild med den, så betyder det ikke, at markedet ikke er vild med den,« siger han.

Han forklarer, at det særligt er den måde, som Netcompany laver dets produkter på, som han ikke er fan af.

»De skal ud og vinde aftaler og lave forskellige systemer til forskellige projekter. Der er det federe, at du har et produkt på hylderne ligesom cBrain, som du sælger til andre,« forklarer han.

Læs også: Stort dansk selskab opkøber stenrig families rederi

cBrain er en anden dansk software virksomhed.

»Netcompany er ikke en aktie, jeg ville købe til min portefølje. Så vil jeg hellere have cBrain, men den har jeg også været forelsket i længe,« tilføjer han.

Netcompany-aktien er steget med knap 13 pct. de seneste tre måneder.

Læs også: Danske Bank har særligt råd til investering i »rødglødende« aktier

Læs også: Milliardinvestor om dansk gigant: Det skal helst ikke være Vestas om igen