Henter kommentarer

Investor kan 'utroligt godt lide' svensk selskab: »Det er en virkelig lønsom forretning«


Det er en aktie, som han har haft i mange år uden at tale for meget om den, fordi det er et relativt lille selskab.

Men den erfarne value-investor og direktør i kapitalforvalteren Juul Value Invest, Per Juul, kan »utroligt godt lide« det svenske selskab eWork

Det fortæller han i mandagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben: 

»Det er vores næststørste position, men det seneste, som jeg har gjort, er at sælge ud eller reducere, fordi den på det seneste er steget 35 procent, efter den har været faldet,« siger Per Juul i podcasten. 

Ifølge Per Juul er eWork en form for »konsulentmægler« – et bindeled mellem it-konsulenter, der gerne vil arbejde freelance eller som selvstændige, og så virksomheder, der har brug for it-medarbejdere til enkeltprojekter eller ad hoc opgaver. Derfor rammer virksomheden også ind i to trends, der vokser, mener Per Juul: 

»For mig at se har du to gode trends, der mødes: Den ene er, at der er flere, som gerne vil arbejde selvstændigt og styre deres eget arbejdsliv. Og så virksomheder, som har brug for løst tilknyttede medarbejdere, og ikke ønsker at fastansætte alt for mange hele tiden,« siger han. 

Læs også: 

Derudover mener Per Juul også, at der er tale om en »virkelig lønsom forretning«. 

»På overfladen ser det ud som om, at de ikke tjener rigtig mange penge. Deres omsætning er i princippet den løn, som konsulenterne skal have fra virksomhederne, og som de så sender videre til dem. Så det skal man egentlig justere for, og når man gør det, så tjener de gode penge,« lyder det fra Per Juul. 

eWork har haft det hårdt på børsen de seneste seks måneder, hvor den er gået tilbage med 15,8 procent Per Juul anerkender da også, at selskabet er cyklisk eksponeret overfor eksempelvis nedgang i økonomien. Selskabet kan blive ramt, når væksten i økonomien bremser op. 

»Det er klart, at noget af det, som virksomhederne først skærer ned på, er løst tilknyttede medarbejdere. Så det her rammer cyklisk hurtigt og hårdt. Det har også sendt aktien meget nedad,« lyder det fra investoren. 

Læs også: Direktør i dansk biotekselskab scorer bonus: Får aktier til 3,4 millioner

eWork har også været sendt ned på børsen, fordi selskabet havde haft høje forventninger til væksten, som ikke kunne indfries alligevel. Og det samme mønster ser man igen, fortæller Per Juul: 

»De har haft nogle meget store vækstforventninger, som de ikke rigtig har kunnet leve op til og det har de faktisk igen. De mener, at de kan øge EPS (earnings per share, red.) med 30 procent om året i 2023-25, og det har de ikke levet op til endnu, så alle er med god grund lidt skeptiske,« fortæller Per Juul:

»Jeg tror, at de kan komme et pænt stykke af vejen, og at de vil tjene en del mere, end de gør nu.« 

eWork-aktien har i år leveret et afkast på 8,9 procent, viser data fra Bloomberg. Til sammenligning har det svenske Stockholm 30-indeks leveret et afkast på 13,7 procent Kigger man på de seneste tre år har eWork lavet et afkast på 105 procent, mens det svenske indeks har præsteret 28,5 procent 

eWork-aktien stiger med 1,4 procent i mandagens aktiehandel.