Henter kommentarer

Investor om storaktionær i dansk selskab: 'De pisser på aktionærerne'


Lars Persson kan godt forstå, at aktionærerne i den danske æggebakkeproducent Brdr. Hartmann er sure. 

Det er de efter Stadil-familien, som står i spidsen for Thornico Holding, og som er storaktionær i Hartmann, tirsdag aften annoncerede, at de ønsker at afnotere selskabet til en pris på 300 kr.  per aktie.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

Og det er for lavt, lyder det nu fra aktionærerne. Aktien handlede nemlig til kurs 301 kr., da Stadil-familien annoncerede deres intentioner, og dermed vil afnotering være uden budpræmie, som er normal kutyme, når man køber et selskab af børsen, forklarer Lars Persson, der er teknisk analytiker og fast porteføljeforvalter i Millionærklubben.

Fredag middag handler aktien endda til kurs 313 kr., hvilket er også Thornicos budpris.

»Så kommer man med snoldede samme pris. Det er simpelthen så fedtet og så frækt,« lyder det fra Lars Persson i fredagens afsnit af Euroinvestors podcast, Millionærklubben.  

Det kan du se i klippet ovenfor.

Lars Persson henviser derefter til en tidligere sag med Hartmann, hvor Thornico købte en række af selskabets fabrikker i Sydamerika for senere at sælge dem tilbage til Hartmann igen.

Det var åbenbart, fordi der er var noget galt nede på de fabrikker, og Hartmann ikke selv havde pengene, genfortæller Lars Persson. 

Læs også: Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

»Det kan være, at de godt kan se sig selv i spejlet, men hvis de skal kunne se sig selv i spejlet for minioritetsaktionærerne, så burde de smøre ærmerne op og give dem 350 eller 375 kr. per aktie. De pisser på aktionærerne,« siger investoren. 

Lars Persson forklarer, at dette er en god mulighed for at kigge i sin egen portefølje og på mulige opkøb, om der er nogen heriblandt, hvor storaktionærer kunne finde på at lave samme manøvre. 

»Overvej om der sidder nogle storaktionærer, der vil betale dig af med et suttet bolche,« siger han. 

Selvom tilbuddet vækker harme hos Lars Persson, mener Christian Stadil, at tilbuddet er retfærdigt.

»Hvad angår praktikken omkring den mulige afnotering, så mener vi, at aktiekursen grundlæggende afspejler værdien af selskabet, herunder så har vi kigget på kursgennemsnittet op til 24 måneder tilbage, og det ligger under det, vi byder; de 300,« skriver Christian Stadil i en mail til Børsen.

Aktien i Hartmann er oppe med 40 pct. det seneste år.

Læs også: Stadil-familien: Derfor vil vi afnotere dansk selskab

Læs også: Dansk selskab kan være fortid på børsen - rigmandsfamilie tilbyder at købe alle aktier