Henter kommentarer

Investorer: Disse C25-aktier ville vi sætte vores penge i på et års sigt


 

Hvilken C25-aktien tror I, vil klare sig bedst på et års sigt?

Nogenlunde sådan lød et spørgsmål fra en lytter i fredagens udgave af Millionærklubben til dagens to gæster og faste porteføljeforvaltere i Millionærklubben, Michael Friis Jørgensen og Lars Persson.

Michael Friis Jørgensen, der også er aktiechef i H. C. Andersen Capital, peger på GN Store Nord, som den C25-aktie han ser mest potentiale i på et års sigt. 

Læs også: Aktien buldrer op: Dansk selskab vinder største ordre i selskabets historie 

Han har også selv for nyligt købt aktien i hans Millionærklubben-portefølje. 

»Det er ikke fordi, at den er så billig, når man kigger på de klassiske nøgletal,« siger han i podcasten. 

Grunden til, at han har købt GN er, at han kan se nogle forandringer i selskabet, som han tror på kan drive aktiekursen. Blandt andet har de lige fået ny topchef, som har sat et nyt hold i ledelsen.

»Det er ofte en optakt til, at der kommer nogle ret store beskæringer, og nu lægger de også nogle divisioner sammen,« siger han.

Læs også: Sådan investerer 16-årig – her er hans bedste tips til at komme i gang

GN har de seneste år kæmpet med en stor gæld efter de opkøbte høretelefonsmærket SteelSeries. 

»GN kommer ikke nødvendigvis til at indhente indtjeningsfremgangen, der skal gøre deres gæld mere spiselig på toplinjen. Men det kan tilgengæld komme nede fra bundlinjen af,« lyder det fra aktiechefen. 

Men på trods af de ændringer, der foregår i selskabet lige nu, som kommer til at sænke deres gæld, så kommer fortsat til at være et gældssat selskab, og det koster for dem, forklarer han.

»Grunden til at jeg har købt GN er også, at jeg måske ikke er så positiv for verdensøkonomien, så jeg vil også gerne købe en aktie, hvor jeg kan se, at der er noget internt, der kan rykke aktien,« siger Michael Friis Jørgensen. 

Læs også: Strateg om afnoteringer: 'Der er både fordele og ulemper'

I Millionærklubben-studiet er også Lars Persson, der er teknisk analytiker.

Han peger på Novozymes, som den C25-aktie han ser, kan stige på et års sigt, selvom aktien er nærmest halveret siden 2021. Enzymselskabet er på nuværende tidspunkt i gang med en fusion med Chr. Hansen, som er sat til at blive gennemført inden årets afslutning. 

»Novozymes skal i gang med denne fusion, så det bliver nok ikke lige til næste år den ruller, men jeg håber, at der kommer en positiv sneboldseffekt, når man skal fusionere, og denne her bølge kommer til at rulle,« siger han. 

Derfor hvis man har lidt tålmodighed, kunne man købe op i Novozymes

»Det kan godt være, at det ikke er den billigeste aktie, når man kigger på nøgletallene, men jeg ser jo på trenden, og jeg forventer, at den kommer,« lyder det fra den tekniske analytiker. 

Læs også: Se listen: Sådan er det gået de danske eliteaktier i september

Læs også: Novos succes vækker minder om finsk kollaps