Henter kommentarer

Investorer flygter fra kendt investor


Investorerne giver op på den kendte investor, Cathie Wood.

Det skriver Wall Street Journal.

Cathie Wood står i spidsen for ARK Investment Management, der har seks fonde, hvoraf den mest kendte er ARK Innovation ETF.

Hun blev verdenskendt i finansielle kredse under coronapandemien, hvor hun tjente stort på satsede køb i techaktier som Tesla, Zoom og Roku. 

Meget har dog ændret sig siden, og de seneste år har hun tabt flere penge, end hun har tjent. 

Og det har fået en lang række investorer til at trække deres penge tilbage. Siden årets start er der blevet trukket 2,2 mia. dollar fra de seks fonde. 

Dermed er de samlede aktiver i fondene faldet 30 pct. på mindre end fire måneder til 11,1 mia. dollar. 

Kapitalforvalteren toppede på 59 mia. dollar i begyndelsen af ​​2021, hvor ARK var verdens største aktive ETF-forvalter.

Håb om, at den amerikanske centralbank, Fed snart vil sænke renten har fået det brede amerikanske S&P 500-indeks til at stige med 6,8 pct. i år. Dette burde også have gavnet ARK, men i stedet er deres flagskibsfond faldet med 16,2 pct. siden nytår.

Dette skyldes blandt andet, at fonden er stærkt positioneret i en håndfuld aktier, som har klaret det dårligt indtil videre i år. Faktisk er halvdelen af fondens værdi placeret i syv aktier. 

En af fondens største positioner er Tesla, som er dykket med knap 42 pct. siden årets start. 

Til gengæld er fondens største position onsdag middag, Coinbase eksploderet med knap 51 pct. i år. 

ARK Innovation ETF er over de seneste tre år nede med 29 pct., hvor S&P 500 i samme periode er oppe med 8,3 pct. Hvis man kigger på en kortere tidslinje, så er fonden oppe med 16,6 pct. over det seneste år, mens S&P 500-indekset er oppe med 24,6 pct.

Læs også: Nordisk storbank med nyt syn på økonomien: Så meget vil den vokse i år og næste år

Læs også: Danske Bank-strateg: Du skal udnytte tilbagefaldet, men pas på denne vane