Henter kommentarer

Investorer om medicinalaktie: Den ser rigtig spændende ud


»Den er ved at være der« og »Den ser rigtig spændende ud.«

Det er positive toner, der kommer fra de to investorer i studiet, da snakken falder på medicinalselskabet Teva i fredagens afsnit af Millionærklubben.

Teva er et israelsk medicinalselskab med børsnotering i USA. De er især kendt for at lave billigere alternativer til flere forskellige former for medicin.

Fast porteføljeforvalter i Millionærklubben og teknisk analytiker Lars Persson forklarer, at aktien er buldret op de seneste 8 dage fra kurs 9 dollar til 11 dollar.

Spørgsmålet er dog om det er lykkens gang her anden gang den buldrer op, for aktien var også oppe og teste i august sidste år, forklarer han.

»Jeg er ikke meget for amerikanske aktier, men jeg sidder hver aften som en lille hund og kigger på Teva, og ser om der kommer et kødben. Men indtil videre har jeg ikke købt,« siger han.

»Den ser rigtig spændende ud,« tilføjer han.

Læs også: Kalder dansk himmelstormer for en meme-aktie

Det store spørgsmål herfra er så hvor den skal hen, og det har Lars Persson også et bud på.

»Drømmer man sig meget højt kunne man godt drømme sig til kurs 20 dollar, men er man mere beskeden kunne man godt tænke kurs 14 dollar,« siger han.

Han pointerer også, at Teva har haft en række retssager i sammenhæng med deres salg af opioider, som nu er overstået. Derudover har der lige været udskiftning på pladsen som topchef, hvor danske Kåre Schulz er blevet erstattet med Richard Francis.

Læs også: Jyske Bank: Vi forbliver købere af aktien

Fast porteføljeforvalter i Millionærklubben Lau Svenssen kan også godt se gode træk i Teva.

»Jeg mener, at den er ved at være der. Den har dog været lang tid om det,« siger den garvede investor.

»Jeg kan ikke se nogen grund til at være bange,« tilføjer han med henvisning til selskabets gæld samt de nu overståede retssager.

Lau Svenssen forklarer også, at et vigtigt parameter at have in mente ved Teva er deres store satsning på biosimilar, som er denne måde Teva laver medicin på ved at kopiere andet medicin på markedet.

Ved brug af denne metode har Teva lavet en efterligning af Novo Nordisks diabetesmiddel Victoza, som de må begynde at sælge her i december 2023.

Du kan lytte til fredagens afsnit af Millionærklubben her:

Læs også: Sydbank om kriseramte SAS: 'Vigtigt skridt fremad'

Læs også: Investorer flygter fra markedet – 'Centralbank kæmper en (forgæves) kamp'