Henter kommentarer

Investorer på tilbudsjagt - GN til tops på anbefaling


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Det danske eliteindeks er præget af fredagsstemning med pæne stigninger over hele linjen i middagshandlen. Helt i front ligger høreapparatproducenten GN, mens også branchefællen Demant ligger godt til. Kun Vestas skiller sig væsentligt ud i bunden med et fald.

Handlerne har trukket vejret ind efter den seneste tids store udsving og er gået op udsalgsjagt - godt hjulpet på vej af de seneste dages faldende renter.

Sådan lyder vurderingen fra Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

Læs også: Lars Tvede: Her køber vi aktier

- Vi ser i Europa og Danmark, at der er lidt tilbudsjagt oven på de store fald, der har været. Det er også med at trække op, at vi har haft en god udvikling i USA og Asien, siger Ole Kjær Jensen til MarketWire.

I løbet af ugen er snakken om en kommende recession taget til, og flere finanshuse har nu skruet op for sandsynligheden for en snarlig recession.

- Vi har haft nogle store fald på alt den her snak om recession, og spørgsmålet er, hvornår det kommer - aktiemarkedet reagerer altid lidt forud. Det har været en frygt i markedet, og aktierne er kommet ned på den baggrund. Så nu er der nogen, der køber lidt op igen, lyder det videre fra Ole Kjær Jensen.

C25 stiger ved middagstid 2,2 pct. til 1588,09. For en uge siden gik eliteindekset på weekend i 1524,70.

Læs også: Aktiechef advarer: Du risikerer en pinsel uden lige

Helt i toppen trækker GN fra med en stigning på 5,9 pct. til 239,20 kr. Også branchefællen Demant følger godt med og stiger 3,8 pct. til 285,40 kr.

GN er kommet tilbage i analysestalden hos Danske Bank, der genoptager dækningen af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 430 kr. og ser dermed et væsentligt potentiale i forhold til nuværende kurs.

Også Genmab blander sig i det gode selskab og stiger 4,6 pct. til 2266 kr. - ifølge Ole Kjær Jensen efter positiv stemning omkring sundhedsaktier ude i Europa.

Læs også: 3 kendte tech-giganter er nu værdiaktier

NKT har solgt NKT Photonics til Photonics Management Europe, et 100 pct. ejet datterselskab af japanske Hamamatsu Photonics, får en samlet værdi (enterprise value) på 205 mio. euro. Handlen er betinget af myndighedernes godkendelse og ventes at falde på plads senest ved udgangen af første kvartal 2023.

Salget ændrer ikke noget ved NKT's forventningerne til 2022. Aktien stiger 5,2 pct. til 313,40 kr.

Læs også: Det skal du vide, inden du køber elbil

Rockwool er blevet målt og vejet af Carnegie, der snitter kursmålet til 3150 kr. fra 3600 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" hos investeringsbanken, der er blandt dem, der ser mest positivt på aktien. Alligevel stiger aktien 3,1 pct. til 1647 kr.

Deutsche Bank har haft forstørrelsesglasset fremme og har set nærmere på potentialet for Mærsk. Og det har betydet, at storbanken har sat kursmålet ned med næsten en fjerdedel til 17.027 kr fra 22.500 kr., mens banken fastholder anbefalingen "hold". B-aktien stiger 1 pct. til 16.707,50 kr.

Også Vestas har fået skruet ned for kursmålet - af finanshuset JP Morgan - til 143 kr. fra 150 kr., mens at anbefalingen "undervægt" bliver fastholdt. Vestas ryger til bunds i indekset med et fald 2,3 pct. til 164,32 kr.

Der er også analysenyt til Danske Bank, der har fået hævet anbefalingen hos det amerikanske finanshus Morgan Stanley til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet forbliver 151 kr. Danske Bank-aktien stiger 0,7 pct. til 106,15 kr.

NYT KAPITEL OM SAS

Og så kører uenighederne mellem SAS og dets piloter videre. I Sverige har SAS spejlet et varsel fra deres piloter om en strejke fra på onsdag med et varsel om et lockout, skriver det norske medie NRK.

Ifølge SAS er der tale om en spejling af piloternes strejkevarsel, hvilket er en naturlig del af det svenske mæglingssystem. Der er ikke udstedt et lignende varsel om lockout af de danske piloter, oplyser SAS. Alligevel stiger SAS 0,2 pct. til 0,45 kr.

.\˙ MarketWire