Henter kommentarer

Investorer solgte igen ud af frygt - det her forventer markedet af fremtiden


 

Frygten for, at inflationen igen vil tage til, var et dominerende tema i mandagens amerikanske obligationsmarked, hvor investorerne derfor solgte ud af deres obligationer med længere løbetid og på den vis sendte de lange markedsrenter opad.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg derfor med 10 basispoint til 4,54 pct., hvilket var to point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Den tiårige rente er nu i sit højeste i USA siden 2007.

Tendensen var den samme gennem hele mandagen, da den lange rente fra start steg fra sin bund i 4,44 pct. og kort før lukketid nåede en top i 4,55 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente tikke op med 1 basispunkt til 5,12 pct.

Udviklingen i renterne afspejler en tiltagende forventning om, at økonomien kan holde dampen oppe, og en mulig frygt for, at inflationen igen blusser op, mens investorerne samtidig tager notits af, at Federal Reserve i sidste uge ikke signalerede højere renter end førhen, men derimod en længere periode, inden centralbankrenten igen vil blive sat ned. Og med en langsommere hast end førhen telegraferet.

- Hvad man har set i løbet af de sidste par måneder, og som blev understreget i løbet af den seneste uge, er, at markedet vænner sig til økonomiske data og retter opmærksomheden mod økonomiske data og tanken om, at økonomien selv med de nuværende rentesatser kan klare sig, begynder at resonere, siger Jim Barnes, direktør for rentehandel hos Bryn Mawr Trust, til Reuters.

- Den grundlæggende rationale de sidste par måneder har været ret konstant, da markedet fortsætter med at positionere sig mod et "højere i længere tid"-miljø.

I sidste uge fastholdt Federal Reserve sin toneangivende rente i 5,25-5,50 pct., ligesom den igen signalerede, at den vil hæve renten en gang mere i år.

Det nye var, at banken til næste år "kun" vil komme to rentesænkninger mod et bud på fire af slagsen tilbage i juni.

Markedet har taget den melding til sig og venter derfor nu en højere rente i længere tid, samtidig med at investorerne forsøger at flugte positionerne med udsigten til en mere genstridig høj inflation på længere sigt.

.\˙ MarketWire