Henter kommentarer

Jyske Bank: 3 danske aktier, der snart kan stige


Hvilke tre danske aktier kan snart stige?

Det har Jyske Bank et bud i et nyt analysenotat. Det er tre aktier med potentiale til at stikke af fra resten af børsflokken i løbet af de næste tre måneder, lyder det.

Du kan klikke dig ind på de enkelte aktier og se, om aktien stiger eller falder, og også læse mere om det enkelte selskab:

Royal Unibrew
Den første aktie, som Jyske Bank fremhæver, er aktien i det danske bryggeri Royal Unibrew. Selvom Carlsberg tit stjæler rampelyset herhjemme, så er Royal Unibrew blandt de ledende drikkevareproducenter på en lang række europæiske markeder, påpeger Jyske Bank.

Royal Unibrew har imidlertid lagt et skuffende 2. kvartal bag sig, og banken forventer nu, at de fleste udfordringer »hører fortiden til.«

»Aktien har sat sig ganske pænt siden regnskabet for 1. kvartal, hvilket har gavnet værdiansættelsen, og aktien handler nu på attraktive niveauer sammenlignet med det historiske gennemsnit. Største usikkerhedspunkt for Unibrew i 2023 er, hvordan forbrugeren reagerer på de stigende renter og den generelt høje inflation,« skriver Jyske Bank.

Når banken ser et potentiale i Royal Unibrew, så skyldes det, at selskabet i bankens optik er et »kvalitetsselskab, som handler på et attraktivt niveau sammenlignet med det historiske.«

At der er grund til at rettet blikket mod Royal Unibrew netop nu skyldes, at bryggeriet har indtjeningsmedvind i 2. halvår af 2023 og i 2024.

Genmab
Den næste aktie, som måske snart kan stige, er Genmab-aktien. Genmab har specialiseret sig inden for kræftforskning og har allieret sig med blandt andre den amerikanske medicinalmastodont Johnson&Johnson.

Siden 2016 har rygraden i Genmab været selskabets guldæg kræftmidlet Darzalex. Der er imidlertid grund til at have Genmab inde på radaren nu, fordi biotekselskabet i den nærmeste fremtid kan tiltrække sig opmærksomhed fra markedet, forklarer Jyske Bank.

Læs også: Spår kursfest forude: 'Gode grunde til at du skal begynde at købe op nu'

»Vi anbefaler, at investorerne stille og roligt begynder at stige ombord på toget, inden det kører. I 2022 nød Genmab-aktien godt af investorernes fokus på defensive kvalitetsselskaber med positivt momentum, hvilket kan vende tilbage, såfremt markedsuroen vender tilbage,« lyder det fra Jyske Bank.

Det hører med til historien, at Genmab-aktien er faldet markant tilbage. Kursfaldet i slutningen af 2022 og starten af 2023 har imidlertid forøget kurspotentialet samt risk/reward,« skriver banken.

Det sidste henviser til kurspotentialet, hvis din Genmab stiger i forhold til risikoen for, at aktien falder.

Genmab ventes at give investorerne et nyt indblik i dets kræftforskning senere i 2023, skriver banken.

Det drejer sig om nyt om to midler - GEN1042 og GEN1046 - der er tiltænkt solide tumorer. Desuden ventes der nyt om den mulige afløser til Darzalex - Hexabody-CD38 - i 2024.

Alm. Brand
Det tredje aktie, som banken ser et kurspotentiale i, er en dansk forsikringsaktie. Vi taler om Alm. Brand, der er det næststørste skadesforsikringsselskab i Danmark.

»Alm. Brand har med opkøbet af Codan skabt en unik mulighed for at forbedre lønsomheden i selskabet, og vi ser de annoncerede synergieffekter som troværdige trods Alm. Brands manglende track record med store opkøb. Vi ser aktien i lyset af det værdiskabende opkøb som fundamentalt undervurderet, med et pænt kurspotentiale de kommende år, hvis selskabet leverer som lovet,« påpeger Jyske Bank.

Læs også: Spår ændring på vej for dansk folkeaktie: 2024 kan blive meget anderledes

I bankens optik handler Alm. Brand-aktien til en stor rabat, når man holder selskabets nøgletal op mod konkurrenterne.

Det skyldes blandt andet, at Alm. Brand har opnået en »høj forbedring af profitabilitet i erhvervssegmentet.«

Alm. Brand ventes også at være hjulpet af, at forsikringsselskabet ikke har været ramt af, at dets kunder har måtte døje med vejrskader i 3. kvartal, vurderer Jyske Bank.

»Dette kan være gået under radaren for nogle investorer, og er også en lidt mere neutral melding på vejrskaderne end hos nogle af Alm. Brands konkurrenter,« lyder det.

Læs også: Se listen: Sådan er det gået de danske eliteaktier i september

Læs også: Novos succes vækker minder om finsk kollaps