Henter kommentarer

Jyske Bank anbefaler at købe stor dansk aktie: De tror, at aktien kan stige markant


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

Netcompanys kapitalmarkedsdag bød ikke ligefrem på et overflødighedshorn af detaljer relateret til de nye finansielle målsætninger for 2026.

Det skriver Jyske Bank i et analysenotat efter it-selskabets kapitalmarkedsdag torsdag.

It-selskabet præsenterede sine mellemlange prognoser for 2026 onsdag morgen, der lyder på en organisk omsætning på mindst 8,5 mia. kr., en justeret EBITDA-margin på mindst 20 pct. og en samlet tilbagebetaling til aktionærerne på mindst 2 mia. kr.

Læs også: Sydbank: Her er der risiko for skuffelser

- Det var vores indtryk af gennemgangen af de geografiske markeder, at det nuværende vækstbillede vil være retvisende de kommende år, det vil sige høj encifret vækst i Danmark, mere end 20 pct. vækst i udlandet, og Netcompany - Intrasoft et sted midt imellem, skriver Jyske Banks senioranalytiker Anders Haulund Vollesen.

Netcompany har som noget nyt ambition om at udlodde akkumuleret 2 mia. kr. eller cirka 14 pct. af selskabets nuværende markedsværdi.

Læs også: 8 mulige vinderaktier: Derfor satser Lau Svenssen på dem

Det er ifølge Jyske Bank markant højere, end hvad der var ventet i markedet, idet der henvises til, at konsensus indsamlet af Bloomberg News ligger på cirka 2,5 pct. fra 2023-2025.

- Netcompany understregede dog, at man holder øje med, hvad der sker i markedet, men i udgangspunktet har Netcompany ikke flere store opkøb i ærmet og vil de kommende år i stedet fokusere på at nedbringe gælden til under 1 gange den justerede EBITDA-indtjening på 12 måneders sigt og øge udlodningen til aktionærerne, skriver Jyske Bank.

Jyske Bank gentager efter kapitalmarkedsdagen anbefalingen "køb" og kursmålet 400 kr. for Netcompany-aktien, der torsdag dykkede med 4,0 pct. til 281,50 kr.

.\˙ MarketWire