Henter kommentarer

Jyske Bank: Det kan forklare himmelstormers fald


Nvidia-aktien tog tirsdag et dyk, efter flere investorer ville af med deres aktier.

»Det skyldes formentlig gevinsthjemtagning forud for dagens regnskab fra AI-kometen Nvidia,« skriver Jyske Bank i et nyhedsbrev, efter den amerikanske chipproducent faldt 4 pct. tirsdag på børsen.

Chipgiganten var til gengæld ikke den eneste aktie, som faldt tirsdag. Der var tale om et generelt fald i de amerikanske aktieindeks. Et fald, som især fik momentum af tech-aktier, der blev solgt ud, skriver banken.

Det kan muligvis vidne om nervøsiteten, der ligger i markedet op til det vigtige regnskab. Nvidia-aktien tog da også et yderligere dyk på 2 pct. i eftermarkedet, som er handlen, der foregår efter børsluk. 

Aktiens fald skal dog holdes oppe imod himmelflugten på 240 pct., som Nvidia har set det seneste år. Til sammenligning er det teknologitunge indeks, Nasdaq, 'kun' steget med 36 pct.

Aktien, der oplever turbulens, kan for nogle investorer virke interessant, men direktør for investeringsforeningen Horizon3, Henrik Karlsen, anbefaler, at man lige slår koldt vand i blodet, hvis man overvejer at købe op.

»Hvis jeg stod som almindelig investor og overvejede, om jeg skulle ind i Nvidia, så ville jeg nok lige se regnskabet an. Det er altid farligt at spekulere dagen inden et regnskab, for det bliver meget et væddemål på rød eller sort.«

Det kan du læse mere om her.